avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Va rog,s-ar putea deschide acuma succesiune doar după ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Va rog,s-ar putea deschide acuma succesiune doar după un singur ...

Va rog,s-ar putea deschide acuma succesiune doar după un singur imobil pe care tata ( decedat)l a primit prin certificat de moștenitor din partea bunicilor iar după restul proprietăților sa se facă altadata? Suntem patru frati toți de acord.multumesc.
Ultima modificare: Luni, 15 August 2022
olga2011, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 15:33, 15 August 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, se poate.
Dar mai ușor pentru dvs, mai ieftin și mai practic este sa dezbateti succesiunea pentru toate bunurile.
Pana la urma când a decedat tatăl?
Ca ați făcut 100 de postari pe același subiect.
Ați afirmat ba ca a murit în 2018, ba ca în 1975, ba ca în 1977, ba ca în 1990.
Situația dvs este foarte încurcată și nu se rezolva postând la nesfârșit pe internet. Cel mai probabil, nu se solutioneaza decât în instanță.
Mergeți cu actele pe care le aveți la o consultație fata în fata, la un avocat sau un notar.
raluk0207, utilizator
Da,am încurcat un pic postările in funcție de informațiile primite de la frați.In principiu am dori sa separam acest imobil despre care e vb.care a fost luat fraudulos de tata,in 1991 și a decedat in 2018De aceea am vrea să facem acuma succesiune separată.Dar daca frații renunța in favoarea unuia se presupune că au renunțat la toată masa succes. a părinților sau numai după obiectivul din discuție.multumesc și scuze sunt vinovată numai in parte dar am învățat multe de la d voastră.
olga2011, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista renunțare în favoarea cuiva. Renunțarea este pura și simpla. Partea renuntatorului se împarte în mod egal între ceilalți moștenitori acceptanti.
Dacă sunteți 4 frati și 3 renunta, fratele rămâne moștenitor ca efect al renunțării celorlalți 3 (matematic 4-3 =1).
Asta nu înseamnă că cei 3 au renunțat "în favoarea" fratelui respectiv.

Renunțarea este totala și priveste întreaga masa succesorala.
Chiar dacă dvs dezbateti acum doar pentru un anumit bun.
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare mostenire in favoarea mamei maruis maruis Am urmatoarea situatie: suntem 3 frati, tatal a decedat in urma cu 10 ani. Noi am dori sa deschidem succesiunea si sa renuntam toti in favoarea mamei noastre. ... (vezi toată discuția)
Succesiune nicoleta321 nicoleta321 Dupa decesul tatalui din 1977 cei 2 frati ai mei au cedat partea lor mie.Astfel am devenit mostenitorul cu acte in regula,eu si mama nostra.Dupa moartea mamei ... (vezi toată discuția)
Cedare drepturi proprietate Anniemax Anniemax Buna ziua. Am o problema legata de o mostenire. Exista vreun act pe care il pot face prin care pot ceda unei alte persoane drepturile ce ar urma sa mi se ... (vezi toată discuția)