avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua! Fiul meu a avut un accident rutier cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua! Fiul meu a avut un accident rutier cu victima, el ...

Bună ziua! Fiul meu a avut un accident rutier cu victima, el a lovit o doamna care circula pe partea carosabilă aproape de mijlocul drumului, afară ploua și era seara, din sens opus venea o mașină care i-a afectat vizibilitatea reflexia farurilor, iar când a văzut-o a frânat. A urmat toate procedurile în caz de accident cu victima, a chemat ambulanta și nu a mișcat mașina de la locul accidentului. Politia a venit au făcut măsurătorile, erau 8.80metri de frână, echilotest 0. A fost dus pentru prelevarea testelor de sânge apoi să dea declarație,nu i s-a reținut permisul de conducere dar s-a deschis dosar penal . Mașina a fost dusă la expertiză pentru sistemul de frânare de unde a reieșit că nu au fost probleme. Doamna a suferit fractură de glezna, fisură la coaste, și fisură la mână. Întrebarea mea este ce pedeapsa riscă fiul meu? Ne putem înțelege cu doamna să nu mai depună plângere? Ce se întâmplă dacă doamna depășește 60 zile de îngrijiri medicale? Menționez că poliția a spus că este culpă comună. Mulțumesc, aștept un răspuns!
Cel mai recent răspuns: Avocat Sebastian Murariu , Avocat 22:50, 29 Decembrie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara,

Pe noul cod penal, pentru a fi în prezența unei infracțiuni, sunt necesare cel puțin 91 de zile de îngrijiri medicale. Sub acest prag nu avem latură penală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident ușor cu victimă, consecințe Adrian laurentiu Adrian laurentiu Am iesit din parcare spic cu spatele si cand am reusit sa indrept volanul ptr. A imi continua drumul inainte am observat o persoana in oglinda din stanga si am ... (vezi toată discuția)
Accident rutier soldat cu vatamare corporala OVIDIULUK20 OVIDIULUK20 Buna ziua. Am rugamintea sa ma ajutati. In data de 22.09.2009 am avut ghinionul de a fi implicat intr-un accident soldat cu vatamarea unui om, mai ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima ionela12 ionela12 Buna seara am fost implicata intr-un accident in seara zilei de 21 luna curenta accident din care a rezultat o victima un minor de 16 ani,am vazut grupul de ... (vezi toată discuția)