avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Sunt proprietarul unui ap de la etajul 4,in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Sunt proprietarul unui ap de la etajul 4,in luna aprilie ...

Buna ziua,
Sunt proprietarul unui ap de la etajul 4,in luna aprilie 2020 s-au facut reparatii ale acoperisului prin asociatia de proprietari,cu garantie timp de 5 ani.In luna decembrie a inceput din nou sa se infiltreze apa.Am luat legatura cu administratora si mi-a zis sa iau eu legatura cu cel care a reparat,deoarece dansa si-a facut treaba.(garantia aflandu-se la aceasta).Am luat legatura cu cel care a facut reparatiile,a venit si a peticit,deoarece era membrana dezlipita si tot se infiltreaza in continuare.
Cum pot proceda in aceasta situatie,deoarece m-am saturat sa il tot sun sa vina si sa nu se rezolve nimic?
Se poate actiona in instanta/am nevoie de garantia respectiva de la Asociatie?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:33, 31 Decembrie 2020
Bună ziua,

Contactați un avocat care să discute cu administratorul asociației. Asociația este cea care a contractat? Dacă da, tot aceasta are obligația să solicite de urgență repararea acoperișului. Dacă suferiți vreo pagubă, acționați asociația în judecată cât și firma care a reparat acoperișul.
Atat timp vcat lucrarea a fost executata prin asociatia de proprietari inseamna ca asociatia de proprietari este parte in contractul de executare acoperis,respectiv presedintele de asociaie detine obligatia sa sesiseze oficial executantul despre eventualele deficiente in perioada de garantie
Dv ca si proprietar nu sunteti parte semnatara in contract executie lucrare deci nu puteti interveni,pe cand asociatia de proprietari ca si beneficiar are acest drept
Reprezentantul legal al asociatie de proprietari este presedintele de asociatie cu limita de competenta decizionala
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta executionala
Ultima modificare: Miercuri, 30 Decembrie 2020
ynocentta, utilizator
Chiar dacă nu e parte semnatară a contractului, dacă asociația de proprietari nu intervine, acesta se poate îndrepta cu o acțiune delictuală împotriva executantului.
Este adevarat ,proprietarul are posibilitatea inclusiv sa cheme in instanta asociatia de proprietari ca parte semnatara a contractului de executare acoperis

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum dau in judecata firma care a facut hidroizolatia scarii? PopaN PopaN Acum 2 ani am platit o firma adusa de administrator sa ne faca hidroizolatia scarii. Anul acesta aproape la fiecare ploaie am avut probleme cu infiltratiile in ... (vezi toată discuția)
Raspundere daune partea comuna asociatie de proprietari adi0374 adi0374 Buna ziua, Sunt presedinte de asociatie de proprietari si asi dorii o parere juridica . Am un proprietar care sta la etajul 4 si in vara anului trecut a ... (vezi toată discuția)
Lucrari reparatii acoperis bloc buluss buluss Buna ziua In luna mai 2016 am achizitionat un apartament situat la ultimul etaj(4) al unui bloc de locuinte.Desi am intrebat fostul proprietar,la momentul ... (vezi toată discuția)