Am o societate infiintata in octombrie 2009 fara a avea activitate.
In data de 30.12.2009 as vrea sa achizitionez marfa de la furnizori pe care sa o vand incepand cu data de 04.01.2010.Salariati o sa am din 04.01.2010. Problema mea este daca depun 010 cu data de 30.12.2009?
Si daca platesc impozitul minim? Din cate stiu firmele noi infiintate nu platesc impozitul minim.
Firmele infiintate in 2009 nu platesc impozit forfetar.
Declaratia 010 o veti depune dupa ce inregistrati primul contract de munca, pentru actualizarea vectorului fiscal .
Trebuie sa verificati ce s-a declarat la infiintare in vectorul fiscal. Daca ati declarat ca veti avea salariati va trebui sa depuneti la Administratia Financiara declaratia cu 0 (zero) la impozitele respective chiar daca nu aveti inca salariati.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.