avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua si La multi ani! Unchiul meu ar dori sa imi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua si La multi ani! Unchiul meu ar dori sa imi lase mie ...

Buna ziua si La multi ani!

Unchiul meu ar dori sa imi lase mie partea lui din casa parinteasca, sunt 3 frati, insa nu este succesiunea facuta inca. Unchiul nu a fost casatorit niciodata si nu are copii. Se poate face ceva pana la succesiune, gen un testament? Ca apoi sa se faca un act de vanzare cumparare? Ce sugerati? Ma gandesc ca nu se poate face direct act de vanzare cumparare daca nu este succesiunea facuta. Sper ca m-am facut inteleasa.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:39, 5 Ianuarie 2021
pana revine in tara, unchiul poate face un testament olograf, e valabil la fel ca unul autentic, numai ca trebuie sa indeplineasca anumite conditii de fond si forma.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinzare apartament situat in românia Amml Amml Părinții mei au un apartament in București. Ei , împreuna cu mine suntem stabiliți in Finlanda. Dorința lor este ca sa îmi facă mie act de ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare -cumpărare sau donație Dacus Dacus Buna ziua. Va rog sa ma ajutați cu situația de mai jos. Mama mea nu are niciun ajutor financiar inafara de ajutorul social dat de primărie si m-am oferit ... (vezi toată discuția)
Îngrijire mătușă în vârstă, văduvă, în schimbul apartamentului său. care este cea mai bună variantă de contract pentru mine? giullianna giullianna Buna ziua! Apelez la dumneavoastra pentru a ma lamuri intr-o problema. Am o matusa de 74 de ani, a carui sot a decedat anul trecut, ei neavand copii. De cateva ... (vezi toată discuția)