avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Bună seara. Sunt polițist. Și încă unul destul de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Bună seara. Sunt polițist. Și încă unul destul de incomod ...

Bună seara. Sunt polițist. Și încă unul destul de incomod dacă am reușit să deranjez atât de mult. Am fost sancționat drastic de conducerea instituției pentru faptul că medicul care mi-a acordat concediul medical a trecut initial un număr de zile într-o scrisoare medicală (întrucât nu avusesem asupra mea adeverința de asigurat și nu mi-a putut elibera direct CM) iar apoi alt număr de zile în certificatul de concediu medical emis cu ocazia prezentării respectivei adeverințe. Din analiza celor două perioade a rezultat că o anumită zi de muncă era acoperită de perioada înscrisă în scrisoarea medicală, dar nu și de perioada din certificatul de concediu medical emis. Este evident că s-a produs o eroare materială. La început, sincer să fiu, nici nu mi-am imaginat că se va ajunge să fiu cercetat prealabil pentru asa ceva. S-a dorit să fiu sancționat (și nu asa oricum) ci cu diminuarea salariului funcției de bază cu 20% pe o perioadă de 3 luni. Adică maxim/maxim. Eu nu ințeleg nici acum ce culpa a fost reținută în sarcina mea. M-am dus doar la medic, iar acesta a luat o decizie de ordin medical, pe care nu aveam cum sa o comentez sau influențez. Am depus contestație la MAI, iar de acolo mi s-a transmis că mi s-a menținut sancțiunea. Încă nu am văzut motivarea. Ceva totusi imi scapă. Dacă îmi poate explica cineva (ca unui politist fară pretenții) cu ce am greșit atât de rău încât mi se vor reține din salariu aproximativ 900 lei pe lună, iar în total (pe întreaga perioada) vreo 2700 lei. În condițiile în care ziua de muncă neacoperită am plătit-o tot eu. Intenționez să actionez în instanta persoana în drept care a dispus sancțiunea și ofițerul desemnat cu cercetarea prealabilă. Dar mai întâi aș dori să mă adresez instanței solicitând suspendarea efectelor sancțiunii până la soluționarea definitiva a cauzei. Nu cred ca se poate face atât de rapid. Luna aceasta ar trebui să vină să mă execute. Există o soluție miraculoasă care să-i țină la distanță pe cei care vor sa-mi umble la salariu până la judecarea definitivă a cauzei ? Menționez că dispoziția de sancționare nu a avut nici măcar avizul de legalitate care se acordă, de obicei, de către Serviciul Juridic. S-a trecut cu tancul peste el, oricum era consultativ. Dar aceasta spune multe cu privire la abuzurile din cadrul acestei instituții.
Ultima modificare: Luni, 4 Ianuarie 2021
virgils1971, utilizator
Cel mai recent răspuns: virgils1971 , utilizator 04:42, 9 Ianuarie 2021

virgils1971 a scris:

Este evident că s-a produs o eroare materială. La început, sincer să fiu, nici nu mi-am imaginat că se va ajunge să fiu cercetat prealabil pentru asa ceva. S-a dorit să fiu sancționat (și nu asa oricum) ci cu diminuarea salariului funcției de bază cu 20% pe o perioadă de 3 luni. Adică maxim/maxim. Eu nu ințeleg nici acum ce culpa a fost reținută în sarcina mea. M-am dus doar la medic, iar acesta a luat o decizie de ordin medical, pe care nu aveam cum sa o comentez sau influențez. Am depus contestație la MAI, iar de acolo mi s-a transmis că mi s-a menținut sancțiunea. Încă nu am văzut motivarea. Ceva totusi imi scapă. Dacă îmi poate explica cineva (ca unui politist fară pretenții) cu ce am greșit atât de rău încât mi se vor reține din salariu aproximativ 900 lei pe lună, iar în total (pe întreaga perioada) vreo 2700 lei. În condițiile în care ziua de muncă neacoperită am plătit-o tot eu. Intenționez să actionez în instanta persoana în drept care a dispus sancțiunea și ofițerul desemnat cu cercetarea prealabilă.

Ce ar fi trebuit să fac, cădea în sarcina mea și nu am făcut ? Trebuia să mă războiesc cu medicul care mi-a dat CM ? Nu mi-a dat numai atât. Sunt sub tratamentul acestui om. Sănătatea mea este mult mai importantă decât această încurcătură birocratică. Am preferat să-mi asum eu acea zi neacoperită de CM (am acceptat să nu fiu plătit de angajator) doar pentru a rămâne în relații bune cu medicul și a mai putea apela la serviciile sale. Dacă nu era un bun profesionist, poate m-aș fi gândit dacă merită acest sacrificiu. Nu s-a schimbat nimic in gândirea mea, cu toate că am fost atins serios în veniturile mele.
Ultima modificare: Marți, 5 Ianuarie 2021
virgils1971, utilizator
Lipsa la locul de munca se sancționează insa in cazul dvs. îmi pare cam exagerat.
Oricum nu cred ca erați apt de serviciu și nu va puteati prezenta.
Va judecati si vedeti ce iese.
Ati putea avea castig de cauza.
Mulțumesc pentru încurajare. Ar crește șansele dacă aș insista pe lângă medic să repare ce a greșit, adică să anuleze certificatele de concediu medical întocmite eronat și să se conformeze scrisorii medicale inițiale care acoperea toate zilele lipsa de la serviciu ?
Au trecut 7 luni de atunci. În acest timp am fost cercetat și sancționat. Eu nu am crezut ca se va ajunge aici, de asta nici nu am intreprins vreun demers.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Lipsa la locul de munca se sancționează insa in cazul dvs. îmi pare cam exagerat.
Oricum nu cred ca erați apt de serviciu și nu va puteati prezenta.
Va judecati si vedeti ce iese.
Ati putea avea castig de cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara gravida ContSters147303 ContSters147303 Buna ziua, Am anuntat in scris angajatorul ca sunt insarcinata si acum m-a convocat la cercetare disciplinara. Ce sanctiuni mi se pot aplica? Daca intru in ... (vezi toată discuția)
Anuntarea concediului medical alexxadavyd alexxadavyd unde scrie ca un concediu medicat trebuie anuntat angajatorului in 3 zile? un salariat a lipsit de la serviciu 5 zile si nu stiam nimic de el.am reusit sa dam ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca???? girbeaionicavioleta girbeaionicavioleta Doi salariati nu s-au prezentat in ultimele 5 zile la serviciu (soferi). Care ar fi procedura pentru desfacerea contractelor de munca?? Le trimitem un ... (vezi toată discuția)