avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Intr un proces civil de succesiune din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Intr un proces civil de succesiune din partea mamei ...

Buna ziua. Intr un proces civil de succesiune din partea mamei vitrege impotriva noastra 3 frati mostenitori legali ai tatalui care a decedat taxa de timbru a fost stabilita la 39 mil si nu stim daca trebuie sa o platim fiecare suma asta sau se imparte la 3
Ma refer doar la o invoiala scrisa..unde sa specificam suma si termenul in care sa ni dea. Poate mama vitrega nu dispune acum de bani.

Avocat Cristina CIUREA a scris:

Da, chiar este de dorit sa depuneti o tranzactie redactata de un avocat iar in baza acestei tranzactii instanta sa pronunta o hotarare prin care sa consfintesca invoiala partilor, intrucat reduceti mult costurile procesului.
Recomandarea mea este sa depuneti tranzactia la primul termen de judecata.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Despre o invoiala scrisa v-am "vorbit" si eu, insa .....in termeni juridici se numeste tranzactie. Prin tranzactie se stabileste, in mod obligatoriu, printre multe altele, suma cu care urmeaza sa va despagubeasca mama vitrega, daca va plati toata suma odata si termenul la care urmeaza sa plateasca, daca plata va fi facuta in rate si termenele aferete.
Ultima modificare: Marți, 5 Ianuarie 2021
Cabinet Avocat - Ciurea Cristina, Avocat
Sunteti chemat in aceasta instanta ...in calitate de parat in proces cu...in calitate de reclamant.
Im caz de neprezentare a partilor,se va putea trimite un inscris,judecata urmand a se face in lipsa cu mentiunea de a achita taxa de timbru pentru cererea reconventionala de 3933.95 lei.

Atat scrie.. dar ne a venit aceasta citatie la.fiecare in parte dintre frati.

Avocat Cristina CIUREA a scris:

Despre o invoiala scrisa v-am "vorbit" si eu, insa .....in termeni juridici se numeste tranzactie. Prin tranzactie se stabileste, in mod obligatoriu, printre multe altele, suma cu care urmeaza sa va despagubeasca mama vitrega, daca va plati toata suma odata si termenul la care urmeaza sa plateasca, daca plata va fi facuta in rate si termenele aferete.

Suma de 3933.95 lei trebuie platita de fiecare dintre persoanele care au formulat cerere reconventionala.
Taxa de timbru se stabileste in functie de valoarea masei succesorale si de ceea ce ati solicitat prin cererea reconventionala.
Mie cuantumul taxei de timbru la care ati fost obligati mi se pare excesiv.
Sunt foarte multe situatii in care instantele stabilesc o taxa de timbru mai mare decat cea care se datoreaza potrivit legii.
De preferat ar fi fost ca aunci cand ati depus cererea reconventionala sa aveti angajat avocat care sa va calculeze taxa de timbru si sa nu ajungeti ca aceasta sa fie calculata de instanta sau macar sa contacati un avocat in acest sens.
Ultima modificare: Marți, 12 Ianuarie 2021
Cabinet Avocat - Ciurea Cristina, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune la o mostenire mariana55_ro mariana55_ro Buna ziua ! Tatal meu a decedat acum 4 ani .Am dezbatut succesiunea ( mostenitori : mama , eu si o fata din prima casatorie a tatalui meu ) .Bunul partajabil ... (vezi toată discuția)
Proces pentru dezbaterea succesiunii ContSters60804 ContSters60804 Suntem in proces cu fratele pentru dezbaterea succesiunii(el este reclamantul,eu si tata paratii)dupa ce instanta v-a decide cota fiecaruia,cineva trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Natura juridica a unei tranzactii semnata in procedura prealabila stabilirii primului termen Ioan Seria Ioan Seria Buna ziua. Poate ma puteti lamuri. Am de redactat o tranzactie intre clienta mea si o persoana, parata in cauza in care o reprezint pe clienta. Dosarul se ... (vezi toată discuția)