avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Buna ziua, Am avut un accident minor care s-a incheiat ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Buna ziua, Am avut un accident minor care s-a incheiat cu amiabila, ...

Buna ziua,
Am avut un accident minor care s-a incheiat cu amiabila, iar acum am primit un dosar de la judecatorie in care mi se spune ca am calitatea de intervenient reclamant si ca am obligatia sa depun intampinarea in 30 de zile, dar eu nu am nimic de adaugat (am dat polita pagubitului si atat). Sunt obligata sa trimit intampinarea si sa ma prezint la proces?
Despagubirea a fost facuta partial, iar reclamantul cere in instanta diferenta de la asigurator.
In cazul in care reclamantul pierde procesul impotriva asiguratorului, se poate intoarce impotriva mea, in calitate de asigurat?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: nortia , utilizator 11:00, 6 Ianuarie 2021
Buna ziua,
Asa este procedura in astfel de cazuri.
Ar fi bine sa depuneti totusi intampinare.
Teoretic, daca pierde procesul impotriva asiguratorului, trebuie sa obtina sumele de bani de la cel vinovat. Acesta este si motivul pentru care va cheama in instanta ca intervenient fortat. Pentru opozabilitatea hotararii care se va pronunta.
Buna ziua,

Multumesc pt raspuns.
Nu stiu ce ar tb sa scriu in intampinare. Nu am nici o proba. Nu am cum sa contest sau nu costurile reparatiei. Exista factura de la service atasata la dosar. Asiguratorul a platit doar o parte din cat s-a cerut. Nu stiu cum as putea eu sa intervin. Ce ma sfatuiti?

Multumesc inca o data

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Buna ziua,
Asa este procedura in astfel de cazuri.
Ar fi bine sa depuneti totusi intampinare.
Teoretic, daca pierde procesul impotriva asiguratorului, trebuie sa obtina sumele de bani de la cel vinovat. Acesta este si motivul pentru care va cheama in instanta ca intervenient fortat. Pentru opozabilitatea hotararii care se va pronunta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna intervenient? amzulescucatalin amzulescucatalin Am primit acum 2 zile o citatie prin care sunt chemat in instanta in calitate de INTERVENIENT FORTAT(nush ce e asta)..Acum 1 an jumate am avut un accident fara ... (vezi toată discuția)
Intampinare? BogdanBlg BogdanBlg Buna ziua, in anul 2014 am avut un mic accident in care eu am fost de vina. Tipul in care m-am bagat avea masina pe firma ( avea casco ) noi am facut asigurare ... (vezi toată discuția)
Citat ca intervenient mari0411 mari0411 buna ziua acum un an am avariat o masina, am facut o conciliere amiabila si acum sunt chemata in ca intervenient, ce inseamna asta, ca trebue sa platesc eu ... (vezi toată discuția)