Buna ziua,
Urmeaza sa fiu concediat ( cred ) ilegal
In aprilie 2020 am parasit Sibiu impreuna cu un loc de munca bine platit, pentru bucuresti cu un loc de munca si mai bine platit in domeniul IT. Nu mi-a fost alocat bonus de relocare, am venit de bunavoie.
Incepand cu luna septembrie 2020, clientul firmei la care am fost angajat, a cerut sa fiu transferat de pe proiect fara a primi o atentionare scrisa, oficiala. Iar de atunci, nu mi-a fost gasit un alt proiect, asa ca am ramas pe "banca de rezerva"
Azi am avut o discutie neoficiala cu o persoana din management, care mi-a spus ca normal nu se spune asa ceva, dar el e baiat bun si imi spune pe la spatele celor mai sus ca el, ca am doua variante din care sa castig:
1. Sa imi dau demisia de buna voie si sa plec fara sa fie mentionat in nu mai tin minte ce document la care ar avea access alti angajotori, faptul ca am fost dat afara. Si asta fara motiv. Atat in scris fara motiv cat si oficial. ( nu mai tin minte despre ce act vorbea, posibil cartea de munca)? dar din cate stiu, acolo nu scrie acest lucru.
2. Sa ies in "castig" si sa cer 2 salarii compensatorii si sa plec pe urma de buna voie. Din discutia avuta, reiese faptul ca nu sunt in mod oficial 2 salarii compensatorii, dar el e baiat bun si vrea sa ma educe ceva bun. Eu tin minte ca am dreptul la 6 salarii minim
Intrebarea mea este: mi se pare, sau incearca angajatorul sa ma ia de fraier si sa ma incurajeze spre a cere 2 salarii si a termina contractul de munca, chiar daca stie ca as avea dreptul la mai mult?
Alta intrebare, ce m-ati sfatui sa fac in acest caz, in asa fel incat sa ies cat mai bine din aceasta situatie. Luand in calcul lucrurile de mai sus.
Pot refuza a cere acele doua salarii, iar sa ia ei decizia de a ma concedia fara acordul meu, iar pe urma sa merg mai departe in instanta? As avea sanse sa fac ceva banuti, sau nu merita tot efortul?
Multumesc mult,