avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Urmeaza sa fiu concediat ( cred ) ilegal In ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Urmeaza sa fiu concediat ( cred ) ilegal In aprilie ...

Buna ziua,

Urmeaza sa fiu concediat ( cred ) ilegal

In aprilie 2020 am parasit Sibiu impreuna cu un loc de munca bine platit, pentru bucuresti cu un loc de munca si mai bine platit in domeniul IT. Nu mi-a fost alocat bonus de relocare, am venit de bunavoie.

Incepand cu luna septembrie 2020, clientul firmei la care am fost angajat, a cerut sa fiu transferat de pe proiect fara a primi o atentionare scrisa, oficiala. Iar de atunci, nu mi-a fost gasit un alt proiect, asa ca am ramas pe "banca de rezerva"
Azi am avut o discutie neoficiala cu o persoana din management, care mi-a spus ca normal nu se spune asa ceva, dar el e baiat bun si imi spune pe la spatele celor mai sus ca el, ca am doua variante din care sa castig:
1. Sa imi dau demisia de buna voie si sa plec fara sa fie mentionat in nu mai tin minte ce document la care ar avea access alti angajotori, faptul ca am fost dat afara. Si asta fara motiv. Atat in scris fara motiv cat si oficial. ( nu mai tin minte despre ce act vorbea, posibil cartea de munca)? dar din cate stiu, acolo nu scrie acest lucru.
2. Sa ies in "castig" si sa cer 2 salarii compensatorii si sa plec pe urma de buna voie. Din discutia avuta, reiese faptul ca nu sunt in mod oficial 2 salarii compensatorii, dar el e baiat bun si vrea sa ma educe ceva bun. Eu tin minte ca am dreptul la 6 salarii minim

Intrebarea mea este: mi se pare, sau incearca angajatorul sa ma ia de fraier si sa ma incurajeze spre a cere 2 salarii si a termina contractul de munca, chiar daca stie ca as avea dreptul la mai mult?

Alta intrebare, ce m-ati sfatui sa fac in acest caz, in asa fel incat sa ies cat mai bine din aceasta situatie. Luand in calcul lucrurile de mai sus.
Pot refuza a cere acele doua salarii, iar sa ia ei decizia de a ma concedia fara acordul meu, iar pe urma sa merg mai departe in instanta? As avea sanse sa fac ceva banuti, sau nu merita tot efortul?

Multumesc mult,
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 14:46, 7 Ianuarie 2021
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunteti totusi un om cu studii superioare (presupun),,lucrati într-un domeniu destul de bine plătit sau chiar bine platit nu cred ca ar trebui să aveti o problema în a consulta un avocat.In functie de prevederile din CIM,alte acte puteti sa primiti un raspuns pertinent si o strategie de urmat. Astfel de ,,pacaleli"/sfaturi binevoitoare cu demisia se dau în general celor neinstruiti ,incapabili să susțină financiar un proces de către angajator.Daca oricum sunteti pe lista neagră nu trebuie sa le usurati dvs sarcina ci să,-i obligați să facă demersurile legale,să găsească motiv pt desfacerea contractului de muncaetc. Este dreptul dvs de a contesta în instanță orice sancțiune aplicată,decizia de concediere etc.Nu pot să vs concediere pt ca asa vor ei ba trebui să facă o documentație,să găsească un temei legal,este probabil să facă erori..
Ultima modificare: Miercuri, 6 Ianuarie 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Multumesc frumos pentru raspuns, intr-adevar, cred ca este o idee buna sa consult un avocat impreuna cu contractul.

În general firmele foarte mari(multinationale)nu procedează în acest mod sau dac o fac nu este atât de evident.Este șansa dvs de a specula orice eventuală greșeală,nelegalitate a angajatorului ,neavand niciun interes sa-i ajutati.Daca va ofera condiții decente o despărțire amiabilă cu ceva compensatorii (În masura in care sunt prevazute in cm)atunci merita negociat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere din motive ce nu ti de persoana angajatului andreea_dede andreea_dede Buna ziua! Ma aflu si eu in aceasta situatie, am fost concediata din motive ce nu tin de persoana angajatului si v-a ruga sa imi dati cateva sfaturi. Actele ... (vezi toată discuția)
Somaj cu sau fara plati compensatorii andrea_palko andrea_palko Buna ziua, Am fost anuntata ca mi se desfiinteaza postul in care lucrez si ca voi fi trimisa in somaj, intrebarea mea este: am dreptul la ceva plati ... (vezi toată discuția)
Contract de munca ytalyanu ytalyanu Buna ziua,problema mea este urmatoarea:momentan ma aflu in concediul de cresterea copilului pana in octombrie 2014.Societatea la care lucram va fi preluata de ... (vezi toată discuția)