avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de întreținere viager Buna seara Familie cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de întreținere viager Buna seara Familie cu 2 copii ...

Contract de întreținere viager

Buna seara
Familie cu 2 copii și doua case dorește sa încheie contracte de întreținere pe viața cu fiecare dintre copii! Este posibil acest lucru? Adică o familie sa fie întreținute pe viața de ambii copii iar la decesul familiei fiecare dintre cei 2 copii sa dobândească câte un imobil!?Multumiri! Toate cele bune
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:17, 6 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Copii oricum vor moșteni casele și le vor împărți. Dacă vreți contract de întreținere să faceți contracte individuale pentru fiecare copil un contract și un imobil. Să nu faceți un singur contract cu amândouă imobilele pe amândoi copii, că nu-i va ajuta cu nimic pe copii când nu veți mai fi. Va fi tot ca la dezbaterea moștenirii la succesiune.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Ianuarie 2021
Dapix, utilizator
Multumiri! Da, așa se dorește contracte individuale cu câte un imobil ptr fiecare copil ! Credeam ca este interzis....
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vedeti ce zice notarul.

La o prima vedere nu par sa existe probleme.
Da, se pot încheia doua contracte de întreținere distincte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune după ambii părinți. care este varianta cea mai avantajoasă pentru ca eu și fratele meu să beneficiem de ce ne dorim fiecare? mirela86 mirela86 As dori sa imi dati un sfat.Suntem doi frati.Mama a decedat acum 11 ani iar tata anul trecut in luna septembrie.Acum as dori sa incep demersurile pentru ... (vezi toată discuția)
Ce se poate intampla daca.................... nimenea nimenea Imi permit sa va adresez si eu cateva intrebari. Mama si tatal meu in prezent in viata detin un apartament cu 4 camere.Eu mai am un frate. Mama de ceva timp ... (vezi toată discuția)
Urmează să fac un contract de întreținere cu fiica mea pentru etajul unei case, parterul urmând să-i revină fiului meu. cum mă pot asigura că n-o să am probleme mai târziu? Ciprian Baditoiu Ciprian Baditoiu Urmează sa fac un contract de întreținere cu fiica mea pentru o casa cu etaj ea vrea doar partea de sus a clădirii, partea de jos ii va rămâne fiului meu ... (vezi toată discuția)