avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara! In cazul in care un angajat lucrează de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara! In cazul in care un angajat lucrează de acasă și ...

Buna seara! In cazul in care un angajat lucrează de acasă și se îmbolnăvește de Covid, este legal ca angajatorul sa refuze sa ii accepte concediul medical și să îl oblige sa lucreze in continuare daca acesta nu se simte bine? Ce drepturi are angajatul in acest caz? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:52, 30 Ianuarie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Salariatul cu munca la domiciliu se bucura de toate drepturile recunoscute prin lege si prin contractele colective de munca aplicabile salariatilor al caror loc de munca este la sediul angajatorului.

Telesalariatul beneficiază de toate drepturile recunoscute prin lege, prin regulamentele interne și contractele colective de muncă aplicabile salariaților care au locul de muncă la sediul sau domiciliul angajatorului.

In speta, aveti dreptul la concediu medical.

2. OUG 158/2005
art.47
.....
(2) Constituie contravenții faptele săvârșite prin încălcarea obligațiilor prevăzute la art. 36 alin. (3), refuzul nejustificat de plată a indemnizațiilor și/sau calculul și plata eronată a indemnizațiilor, precum și încălcarea obligațiilor prevăzute la art. 36^1 lit. b).
......

Prin urmare, sesizati Casa de asigurari de sanatate,
Concediul medical emis de medicul de familie oricum se da dupa ce iesiti din izolare, si nu mai repede. Daca Dvs oricum ati lucrat de acasa in aceasta perioada nu cred ca va incurca cu ceva. Pe de alta parte comcediul medical se plateste 100% si cred ca se poate recupera de la stat.
Poate nu sunteti trecuta prin acte la Telemunca. Atunci e altceva.
Ori ati lucrat de acasa ori ati fost in concediu medical ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical takytaky1 takytaky1 Bună ziua.un angajator trimite angajații in continuare.deoarece are gol de producție.cei care au zile de anul trecut le iaupe alea apoi angajatorul oferă ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! unde pot verifica sau unde ma pot adresa pentru a ... gabrielatud gabrielatud Buna ziua ! unde pot verifica sau unde ma pot adresa pentru a verifica daca concediul medical a fost inregistrat de catre angajator ? In luna martie am most ... (vezi toată discuția)
Plata concediu medical simona_iunie simona_iunie Buna seara! Va rog sa-mi spuneti daca e corect ca un patron sa nu plateasca concediu medical in cazul in care angajatul are contract de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)