Buna ziua,
Imi cer scuze daca nu am postat in categoria potrivita .
Am o mare dilema. In cazul de fata este vorba de o Obste. O persoana a primit de la alte persoane procuri notariale in care se stipuleaza mai multe, printre care, si dreptul de a fi reprezentati si dreptul de a vota . Persoana respectiva are 50 astfel de procuri si considera ca prin aceste procuri are dreptul de a reprezenta acele persoane dar si de a vota in locul lor . Astfel considera ca atunci cand voteaza sa se ia in calcul si votul tuturor celor pe care ii reprezinta, in cazul nostru insemnand ca aceasta persoana are 51 de voturi.
Mie mi se pare absurd si nu inteleg cum de un notar ar parafa o astfel de procura.
Poate ma insel, si din acest motiv apelez la dumneavoastra pentru un raspuns si pentru o indrumare catre o documentatie despre votul in Romania .
:D Dumneavoastra faceti o mare confuzie!
Aici nu este vorba de votul electoral ci de votul intr-o adunare generala , extraordinara sau intr-un consiliu! Ceea ce este cu totul si cu totul altceva! Numai votul electoral este direct!(fara reprezentare)
B-)
Obstea este o adunare , intocmai ca adunarea generala a unei asociatii de proprietari! Daca adunarea voteaza cu majoritate introducerea acelui articol in statut atunci nu este nici un fel de problema ca votul sa fie direct si liber exprimat! Pana una-alta votul poate fi si prin reprezentare , iar asta presupune exact ce a facut acel domn pe care l-ati citat mai devreme! Adica strangerea de procuri notariale de la persoanele care fac parte din organizatie dar care nu se prezinta, motiv pentru care il imputernicesc pe el sa-i reprezinte!B-)