avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Asociatie - plata taxe conventie civila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Asociatie - plata taxe conventie civila

Bună ziua. O asociație poate încheia convenții civile cu persoane fizice? Am un proiect cultural și pentru chestiuni punctuale de scurtă durată (ex: organizare activități, susținere workshop-uri) doresc să închei convenții civile. Contabilul însă îmi spune că asociația nu are cum să plătească taxele pentru acest tip de contract, că nu am avea prin ce declarație să plătim ca asociatie. Prestatorul ar trebui sa plateasca taxele pe CNP-ul lui.
Mă puteți lămuri dacă o asociație poate plăti taxele pentru convenții civile și prin ce declarație?
Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Mara011 , utilizator 21:29, 7 Ianuarie 2021
Depinde de contractul semnat intre parti ...
Bună ziua. Încă nu am semnat contractul, dar contabilul îmi spune că automat prestatorul persoana fizică trebuie să suporte taxele, ceea ce nu mi se pare corect. Că asociația nu are prin ce declarație să plătească taxele..
Eu știu că alte asociații încheie astfel de contracte și se pot plăti taxele, nu este obligat prestatorul..

Nu dorește/știe contabilul cum să procedeze sau legal nu se pot încheia astfel de contracte? Mulțumesc.
Vedeti daca va ajuta aceste link-uri
[ link extern ]

[ link extern ] /
Ultima modificare: Vineri, 8 Ianuarie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Vă mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce contract imi trebuie? cristitsirc cristitsirc Buna ziua, Eu doresc sa fac un timp de publicitate neconventionala pentru magazinele de haine. Mai exact vreau sa iau niste tineri (nu au PFA) care sa ... (vezi toată discuția)
Conventie civila si contabilitate simplificata dona77 dona77 Conform OUG 37/2011, \\"contabilitatea poate fi organizata si condusa ...pe baza de contracte/conventii civile ...incheiate cu persoane fizice care au studii ... (vezi toată discuția)
Conventie civila potrivit codului civil implica art. 52 cod fiscal scumpicu scumpicu Lucrez la o firma de constructii si si-au incheiat o conventie civila cu un proiectant in conditiile codului civil si a articolului 52 cod fiscal. Spuneti-mi ... (vezi toată discuția)