avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cota parte in procedura de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cota parte in procedura de succesiune

As dori sa aflu care este cota parte ca urmare a succesiunii in urmatoarea speta: Sot(S1) decedat iar sotie(S2), frate1 (F1) so frate2(F2) mostenitori. Mentionez ca F1 di F2 sunt copii amblor soti, adica F1 si F2 au 'mama buna' pe S2 si 'tata bun' pe S1.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 23:46, 29 Decembrie 2009
Simplu ca buna ziua: sotia ia 1/4 din masa succesorala iar cei doi copii iau 3/4 (cate 3/8 fiecare dintre ei)
B-)
:offtopic:Ca sa ma verificati cautati pe internet legea 319/1944 privind drepturile sotului supravietuitor !
Succes!
=D>
Ultima modificare: Marți, 29 Decembrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
Multumesc!

Pare intradevar "Simplu ca buna ziua", insa mi se pare cel putin ciudat ca dupa o viata de munca sotia sa ia 1/4 din masa succesorala iar cei doi copii iau 3/4 (cate 3/8 fiecare dintre ei), adica fiecare copil sa ia mai mult ca sotia(adica mama lor).
Trebuie precizat ca in acest caz masa succesorala este reprezentata doar de bunurile proprii ale sotului decedat , nu de toata averea familiei !
Mai concret, daca mama si tata au un apartament, dupa decesul tatalui cum se imparte acesta mamei si celor doi fii, ca si cote ?
Ultima modificare: Marți, 29 Decembrie 2009
liviudelureanu, utilizator

Alte discuții în legătură

Interpretare succesiune roxanaman roxanaman Va rog daca se poate sa ma lamuriti in legatura cu succesiunea facuta in urma decesului ambilor parinti. Fiul este rezultat din prima casatorie a mamei iar ... (vezi toată discuția)
Dreptul sotiei tatalui Floryyn1983 Floryyn1983 Buna ziua! Mama mea a murit acum 7 ani iar tata s-a recasatorit de curand cu o femeie care incearca din rasputeri sa obtinaun loc unde sa isi petreaca ... (vezi toată discuția)
partaj succesoral ?? Manole Dumitru Manole Dumitru In cazul unui partaj succesoral, sotul care a decedat primul avea un apartament inaintea casatoriei. Din casatoria lor nu au rezultat copii, dar insa sotul ... (vezi toată discuția)