Avem o problema cu un prejudiciu de la fostul loc de munca al tatalui meu care din pacate a decedat in iulie 2020.
Mai pe scurt, el a lucrat ca sofer la o societate de transport public, iar in mai 2018 majoritatea angajatilor au facut o greva, nemultumiti fiind de salariile extrem de mici si conditiile precare de munca. La momentul respectiv greva a fost declarata ilegala iar societatea a dat in judecata toti angajatii care au participat la greva respectiva printre care si tatal meu.
Ieri mama mea se trezeste cu un ditamai plicul in posta, cu o gramada de documente care dovedesc prejudiciul adus societatii de catre toti angajatii, iar tatal meu are de platit un prejudiciu de aproximativ 2.700 de lei pentru 3 zile nemotivate. Acum, problema este ca el a murit, si se pare ca noi in calitate de mostenitori preluam prejudiciul respectiv. Din ce am inteles de la alti angajati, cica or sa fie dati in judecata pentru plata prejudiciilor respective, iar acum vreau sa va intreb pe voi, daca pot plati acest prejudiciu fara sa mai fim dati in judecata sau mai stiu eu ce pentru ca acum chiar nu avem chef sa ne plimbam pe la tribunale, iar eu nu sunt in tara acum, motiv pentru care inca nu am facut nici succesiunea. Iar daca succesiunea nu este inca facuta, pana la urma care dintre noi ar trebui sa plateasca prejudiciul respectiv pentru ca mostenitori sunt mama, eu si fratele meu. Va multumesc!!
Buna ziua,
Practic ceea ce ati primit este ... un fel de nota de plata... sau o instiintare sau o somatie...
Daca doriti sa platiti suma si nu o contestati, puteti lua legatura cu creditorul si sa achitati suma de bani. Asa nu va veti mai "plimba pe la tribunale".
Teoretic acest prejudiciu va fi suportat de mostenitori, in cote direct proportionale cu cotele de mostenire care le revin.
Dar, avand in vedere ca inca nu ati facut succesiunea, deocamdata nu va pot obliga la plata acestei sume.
Dar, creditorul are la indemana, in conditiile in care succesiunea nu a fost dezbatuta, sa solicite el, pe calea unei actiuni in instanta, dezbaterea succesiunii pentru a se putea achita debitul.
Executare silita
Black87
Bună ziua ,am și eu o întrebare,am o executare silita pentru o suma de 5000 E ,azi am primit o scrisoare de la executor ceva legat de moștenire,noi suntem ... (vezi toată discuția)
Mostenire
bella_printesa91
Tatal meu este decedat.Suntem trei frati si mama care este in viata.Dezbaterea nu s-a facut dupa decesul tatalui.In acest caz mama poate ceda o parte din ... (vezi toată discuția)