Anul trecut in iulie tatal meu a murit din cauza unei boli, iar pe la inceputul lunii noiembrie am primit eu, fratele meu si mama mea cate un plic cu o citatie de la notar prin care am fost instiintati sa ne prezentam la sediul biroului notarial respectiv pentru dezbaterea procedurii succesorale a tatalui meu, si scrie ca deschiderea procedurii succesorale a fost facuta la sesizarea secretarului unitatii administrativ-teritoriale Braila. Atunci toti am fost mirati pentru ca nu stiam cine a facut sesizarea pentru ca nici unul din noi nu a facuto. Oricum nu ne-am prezentat la notar nici pana acum.
Problema e alta. La sfarsitul anului trecut mama mea se trezeste cu un plic stufos in posta in care se afla un dosar de la Tribunalul Braila in care se afla o citatie prin care suntem chemati la tribunal in data de 21 aprilie 2021 din cauza ca societatea la care a lucrat tatal meu a dat in judecata toti soferii din cauza unui prejudiciu produs de ei printr-o greva in anul 2018. Tatal meu a adus un prejudiciu de 2700 de lei pentru 3 zile de munca nemotivate, dar alti soferi au si cate 8 zile nemotivate si un prejudiciu mult mai mare. Dosarul a fost trimis pe numele tatalui meu dar prin mostenitori, iar dupa ce am vorbit cu sefa sindicatului lor am fost sfatuiti sa nu facem succesiunea inca si sa lasam toate astea in seama avocatului lor. Pe data de 21 aprilie sedinta a fost anulata din nu stiu ce motive iar urmatorul termen este pe 23 iunie.
Acum vreau sa va intreb si pe voi daca e bine sau nu sa fac succesiunea sau daca sunt obligat sa o fac cand vor ei pentru ca azi am primit iar o citatie de la tribunal pentru 23 iunie, dar pe langa acea citatie am primit si o cerere facuta de societatea respectiva catre uniunea nationala a notarilor publici ca sa vada daca a fost facuta succesiunea, plus ca am fost iar reprogramati pentru dezbaterea succesiunii tot pe 23 iunie.
In dosarul respectiv sunt dati in judecata majoritatea soferilor, iar pe langa ei mai sunt si cativa care au murit de la greva incoace si au primit aceleasi chestii ca si noi, dar nu stim ce sa facem pentru ca sefa sindicatului ne spune sa nu ne prezentam la tribunal si nici sa nu facem succesiunea. Maica-mea e cea mai speriata pentru ca ii este frica sa nu-i ia casa, masina etc. si din cauza asta va intreb si pe voi care ar fi solutia cea mai buna. Multumesc de ajutor!
Este bine sa aveti avocat care sa se deplaseze la fata locului și sa vada exact despre ce este vorba în concret.
O mica informație eronata duce la.erori.
Aceasta este citatia venita la sfarsitul anului trecut si suma prejudiciului [ link extern ]
Iar acestea sunt citatia si restul documentelor care ne-au venit astazi in posta [ link extern ]
Cautati un avocat și mergeți cu toate pentru analiză.
Se numește consultanta juridica.
Pe.forum nu se pot acorda consultatii juridice.
Sa întrebați și cât va costa reprezentarea.