Cheltuieli de judecata partaj succesoral
Buna ziua , doresc sa va intreb in legatura cu o succesiune finalizata in faza de fond la Judecatorie , am fost 3 parti in proces eu reclamantul si 2 potentiali mostenitori, a fost ridicata exceptia de neacceptare a mostenirii pentru 1 parat si instanta a admis-o pe fond declarand 1 parat strain de mostenire, iar celalalt parat a acceptat mostenirea dar eu ca reclamant fiind instituit si legatar universal, el paratul ce-l de-al doilea nu a solicitat reductiunea liberalitatilor excesive prin cerere reconventionala pana la primul termen de judecata si pe fond nu i-a atribuit nimic din masa succesorala,
In final eu ca reclamant am fost declarat mostenitor testamentar si mi sa atribuit intreaga masa succesorala, dar mi sa respins cererea de obligare a ambilor parati la plata cheltuielilor de judecata, cheltuieli de judecata fiind substantiale peste 15.000 lei , deoarece instanta a motivat ca mi-a atribuit toata masa succesorala eu sa suport toate cheltuielile, este legal?
Ei nu au cazut in pretentii?, cei care pierd nu trebuiesc sa fie obligatii la plata cheltuielilor de judecata?, sau eventual sa fie suportate in 3 de toate partile procesului?
Care ar fi solutia finala in Apel?
Va multumesc.
În mod normal taxa de timbru se împarte în mod egal la partaj, considersndu-se că este o operațiune ce folosește tuturor partilor.In cazul dvs din punctul meu de vedere ar fi trebuit ca partile căzute în.pretentii sa fie obligate.Trebuie văzută motivarea instantei si combătută în funcție de argumentele reținute.