avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Limita poprire - dupa obligatia de intretinere copii ...
Discuție deschisă în Executare silită

Limita poprire - dupa obligatia de intretinere copii Un angajat ...

Limita poprire - dupa obligatia de intretinere copii

Un angajat este divortat si are 2 copii in intretinere, copiii locuiesc cu acesta.
Cat putem sa-i retinem din salariu pentru aceste popriri, avand in vedere ca are copii in intretinere? Se aplica maximul de 50 % sau cat ar trebui sa fie?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 13:21, 8 Ianuarie 2021
daca sunt mai multe popriri, jumatate.
ati primit de la executor de altfel, in scris cu cat trebuie oprit.
Mai departe, e dreptul angajatului sa conteste.
Ultima modificare: Vineri, 8 Ianuarie 2021
gi-jane2, moderator
Dacă are două popriri trebuie să-i rețineți maxim 50% din venitul lunar NET. Așa spune legea. Mama copiilor este și ea obligată de lege să întrețină copii cu 33% din salariul ei NET.
Angajatul dvs trebuie să primească pensie de întreținere de la mama copiilor, iar dacă refuză, poate să o execute silit.
Copii au doi părinți și trebuie întreținuți în solidar de amândoi.

Dvs sunteți terț poprit și aveți obligația să vă conformați deciziei executorului judecătoresc, pentru că riscați proces la Judecătorie pentru validarea popririi.
Ultima modificare: Vineri, 8 Ianuarie 2021
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere dd.ildysz dd.ildysz Am primit o cerere de retinere pensie de intretinere minor, din salariul unui angajat de la fostul sot (creditor). Creditorul anexeaza sentinta de divort ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! ma poate ajuta cineva cu un sfat? ce pot face cu poprirea? robert1972 robert1972 lucrez cu carte de munca.....dar 1/3 din salariul net este oprit de executor......am incercat sa cer un angajament de plata mai mic....dar nu am gasit ... (vezi toată discuția)
Cum se calculează poprirea din salariu când se specifică "până la 1/3 din venitul lunar net"? a_camelia a_camelia Conform art 729 alin 1, lit b din Codul Civil salariile pot fi urmarite pana la o treime din venitul lunar net. De ce se specifica termenul \"pana la ... (vezi toată discuția)