avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune???
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune???

am cunoscut un barbat acum cateva luni cu care am inceput o relatie...la un moment dat a spus ca vrea sa deschida o afacere cu mine in alta tara...datele pareau promitatoare...m-a convins sa ii dau bani pt un curs de licenta, pt drum si cheltuieli pana deschide firma...nu am dovada scrisa decat o hartie care atesta ca i-am trimis prin western union o suma de bani...ce sanse am sa imi recuperez banii? nu mai spun ca sunt sigura ca nu sunt singura inselata de acest escroc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 10:30, 30 Decembrie 2009
Buna ziua !
Nu vreau sa comentez cele scrise de dvs., dar din punct de vedere probator, -acea "hartie"-, adica chitanta doveditoare a transferului de bani , este irelevanta. Zic aceasta, intrucat putea sa fie considerata o donatie facuta la acea data sau plata unui anumit serviciu facut in numele dumneavoastra.
Daca este vorba de o suma mare, va propun sa- i trimiteti o scrisoare, poate il determinati sa recunoasca banii primiti si folositi in nume propriu si eventual SMS- uri.
Consider ca teoretic pot fi recuperati acesti bani, dar din punct de vedere practic, situatia este mult mai dificila.

Ultima modificare: Miercuri, 30 Decembrie 2009
Marius Zaharia, Avocat
Stimata doamna,pai,nu prea aveti probe.Luati legatura cu celalalte persoane inselate si in masura in care puteti dovedi(desi ma indoiesc )formulati plangere penala impreuna pentru inselaciune.
Aveti in vedere si faturile domnului consilier si poate reusiti in vreun fel sau altul cu alte persoane de fata sa recunoasca ca"l-ati ajutat"intr-un fel sau altul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune laur188 laur188 Buna ziua.Am fost inselat cu o suma mare de bani aproximativ 10000 euro.Singurele dovezi pe care le am pentru a dovedi inselaciunea sint formularele Western ... (vezi toată discuția)
Țeapă prin western union. cum e posibil ca banii pe care mi i-am trimis să fie ridicați de altcineva? Viorel65 Viorel65 Cum pot recupera banii? Am vrut sa cumpăr o mașina , am virat 3000 de € prin Western Union cu ridicare in Germania tot de mine! Cum e posibil ca ... (vezi toată discuția)
Escrocherie prin internet tudorvlas tudorvlas Buna ziua. As dori sa ma sfatuiti unde pot reclama un escroc care a abuzat de increderea mea. Aveam nevoie de un imprumut rapid si am cautat pe internet unde ... (vezi toată discuția)