avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... In urma unei executări silite, am depus contestație ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

In urma unei executări silite, am depus contestație la executare. ...

In urma unei executări silite, am depus contestație la executare. Pârâta a fost înștiințată prin rezoluție a judecătorului că va trebui să depună întâmpinare , sub sancțiunea decăderii, potrivit dispozițiilor art.208 NCPC, in termen de 25 de zile de la comunicare , termen care a expirat. Întrebarea mea este : instanta va constata din oficiu lipsa întâmpinării sau trebuie să invoc eu, in calitate de reclamant-contestator, lipsa sau eventuala tardivitate a întâmpinării ( daca ea va fi depusă în ziua primei înfățișări) ?
Precizez că am solicitat judecarea în lipsă.
Cel mai recent răspuns: Dănuț-Adrian , utilizator 17:44, 15 Ianuarie 2021
trebuie sa o invocati dvs. nu se constata din oficiu
Pârâtul nu are obligație să depună întâmpinare dacă nu vrea. Poate să se apere direct la proces în fața judecătorului.
Întâmpinarea este în interesul pârâtului, nu a dumneavoastră.
Ultima modificare: Luni, 11 Ianuarie 2021
Dapix, utilizator
Am inteles si va multumesc ! Dar in ce moment procesual trebuie sa o invoc ? O pot invoca in scris inainte de primul termen de judecata ? Precizez ca am solicitat judecarea in lipsa...
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Înainte de primul termen de judecată puteți solicita (în scris) instanței să constate că întâmpinarea nu a fost depusă în termen și să dispună, în temeiul dispozițiilor art. 208 alin. (2) din Codul de Procedură Civilă, decăderea pârâtului din dreptul de a mai propune probe şi de a invoca excepţii, în afara celor de ordine publică.
Da, d-na avocat, am înțeles și vă mulțumesc pentru precizarea dv.prompta și clară !
As dori sa va mai întreb:
1. Achitarea taxei judiciare de timbru poate fi amânată până la primul termen de judecată ? Iar dacă da, atunci în temeiul cărui text legal se poate amâna?
2. In cadrul unei contestații la executare silită + clauze contractuale abuzive m-am îndreptat împotriva creditorului inițial-persoana juridică (reprezentat prin mandatar-tot persoană juridică) și împotriva cesionarului ; cunosc cele 2 decizii ale ICCJ prin care se interzice reprezentarea convențională a persoanei juridice printr-un mandatar-persoană juridică (decizia nr.9/2016 și decizia nr.19/2018) , însă întâmpinarea a fost formulată de către mandatar sub motivația că el nu are calitate procesuală pasivă, deci solicită anularea contestației mele.
Este aici incident art.60 NCPC și mă poate ajuta oare acest text legal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen depasit pentru intampinare dorel13 dorel13 Daca a trecut termenul de depunere al unei intampinari la o chemare in judecata, mai pot sa depun acea intampinare sau macar sa propun proba cu martori in ... (vezi toată discuția)
Chemat in judecata civila Nepotul Nepotul Buna seara, Am fost chemat in judecata pt dezbaterea de mostenire. Am primit o Comunicare in Adresa emisa pe 26 septembrie, ea contine: In legatura cu ... (vezi toată discuția)
Nu ești decăzut din drepturi daca nu ai depus intimpinarea pina la primul termen de judecată? mimi56_manolescu mimi56_manolescu Este legal ca instanța sa aprobe un alt termen daca la primul termen nu ai depus intimpinare?paratul a avut timp din 16 Iunie cind am depus eu acțiunea in ... (vezi toată discuția)