avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț. Bună ziua. Soția a introdus acțiune de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț. Bună ziua. Soția a introdus acțiune de divort. Eu am depus ...

Bună ziua. Soția a introdus acțiune de divort. Eu am depus intampinare ca sunt de acord. Avem termen pe 15 ian. Ea spune ca vrea sa renunțe la acțiune. Eu as vrea sa continui. Trebuie sa introduc eu o noua acțiune? Sau poate continua aceasta chiar dacă ea vrea sa renunțe.? Sau ce opțiuni am eu dacă ea vrea sa renunțe la acțiunea de divorț dar eu am depus intampinare ca sunt de acord? Mulțumesc pentru sfaturi.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:40, 11 Ianuarie 2021
Dacă reclamantul renunță la judecată la primul termen la care părțile sunt legal citate sau ulterior acestui moment, renunțarea nu se poate face decât cu acordul expres sau tacit al celeilalte părți. Dacă pârâtul nu este prezent la termenul la care reclamantul declară că renunță la judecată, instanța va acorda pârâtului un termen până la care să își exprime poziția față de cererea de renunțare. Lipsa unui răspuns până la termenul acordat se consideră acord tacit la renunțare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura anulare actiune divort buna ziua, am colaborat cu un ... Alex_29 Alex_29 Procedura anulare actiune divort Buna ziua, am colaborat cu un avocat pentru a inainta o actiune de divort, dar d-lui a formulat actiunea exact invers de cum ... (vezi toată discuția)
Alta actiune de divort? 72NYK 72NYK Salut, Acum a luna jumatate am avut prima infatisare de divort. Actiunea este \"bagata\" de sotia mea, din vina ambelor parti. Brusc s-a razgandit, nu mai ... (vezi toată discuția)
Intampinare divort 28lacra 28lacra Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca intr-o actiune de divort, este mai bine ca intampinarea sa fie introdusa impreuna cu o cerere reconventionala sau ... (vezi toată discuția)