avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua, Apelez la dumneavoastră cu o chestiune ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua, Apelez la dumneavoastră cu o chestiune legată de ...

Bună ziua,

Apelez la dumneavoastră cu o chestiune legată de pensionare.

Persoana în cauză născută în 1963
Vechime în muncă în România 17
Vechime în muncă în Spania 16

În ce condiții se poate pensiona respectiva persoană ? Fie de drept, fie anticipat, pensionare comunitară.
Câteva informații mi-ar fi de mare folos.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:15, 12 Ianuarie 2021
Care este data exacta a nasterii si sexul persoanei ?
Ultima modificare: Luni, 11 Ianuarie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
F 28.05.1963
In speta;
- pensionare la limita de varsta : Octombrie 2025 ( 62 ani si 5 luni );

- pensionare anticipata : Octombrie 2020 (57 ani si 5 luni , stagiul complet de cotizare de 41 ani si 2 luni);

- pensionare anticipata partiala: Octombrie 2020 ( 57 ani si 5 luni ,stagiu de cotizare de peste 33 ani si 2 luni).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un stagiu de cotizare de 38 ani si 3 luni ,ma incdrez sa ma ... virginiavirginia virginiavirginia Am un stagiu de cotizare de 38 ani si 3 luni ,ma incdrez sa ma pensionez anticipat? (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata partiala in educatie OpreaRamona OpreaRamona nascuta la 11 februarie 1963 vechime la 1 octombrie 2015 30 de ani doresc raspuns cand pot iesi la pensie multumesc (vezi toată discuția)
Pensionare ralucapascal ralucapascal Buna ziua, Lucrez din 1979 cu intrerupere 1981 - 1983. Sunt nascuta in 2 martie 1963. Cand pot iesi la pensie cel mai devreme? Cei doi ani de intrerupere ... (vezi toată discuția)