avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj mostenire. Buna ziua, Eu cu inca doi veri ai ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj mostenire. Buna ziua, Eu cu inca doi veri ai mei, am dezbatut succesiunea ...

Buna ziua,
Eu cu inca doi veri ai mei, am dezbatut succesiunea dupa unchiul nostru si am devenit proprietari, in cote egale, a trei loturi de teren. Terenurile nu au cadastru si intabulare.
Acum am hotarat sa facem un partaj voluntar astfel ca fiecare sa devina proprietar a cate unui lot de teren.Am fost la notarul la care am dezbatut succesiunea si ne-a spus ca se poate face partajul intre noi , numai daca terenurile au cel putin cadastrul, urmand ca intabularea loturilor sa se faca penumele caruia ii revine lotul.
Am fost si la alt notar care ne-a spus ca putem face partajul fara cadastru si intabulare, urmand ca fiecare sa indeplineasca aceste formalitati pentru lotul ce ii revine.Acum noi suntem putin nedumeriti pentru ca vrem sa facem partajul in asa fel incat sa fie valabil.
Intrebarea noastra este care notar a avut dreptate, pentru ca trebuie sa stim la care sa apelam?
Multumim!
Cel mai recent răspuns: geny70 , utilizator 15:52, 11 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Corecta, legala si sigura pentru dvs este parerea primului notar.
Multumesc pentru raspuns.
Vom face partajul la notarul la care s-a dezbatut succesiunea.
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune si partajare voluntara fara intabulare jaina jaina Buna seara, Cum ar trebui procedat pt a dezbate o succesiune si partajarea terenurilor? Mai intai ar trebui sa intocmim certificatul de mostenitor si apoi ... (vezi toată discuția)
Partaj voluntar MITI78 MITI78 Pentru un partaj la notar in care toti mostenitorii sunt de accord sa obtina fiecare cate o bucata de pamant fara a fi nevoie de divizarea loturilor(pe titlu ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren din succesiunea pe bunicii de pe tata care traieste, mama si sora traiesc si ele nuc23 nuc23 Cumparare teren din Succesiunea pe bunicii mei, tata, mama, sora traiesc Am imputernicire sa-l reprezint pe tata la dezbaterea succesiunii si partajul ... (vezi toată discuția)