avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cum actionez in contencios administrativ daca nu mi ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cum actionez in contencios administrativ daca nu mi s-a raspuns la o solicitare de catre o institutie publica ? ...

Care este procedura de actionare in contencios administrativ?
Cel mai recent răspuns: vamaSM , utilizator 17:17, 13 Ianuarie 2021
Buna ziua,

Se formuleza actiune in instanta. Termenul pentru introducerea actiunii este de 6 luni (1 an ca exceptie) de la data la care institutia trebuia sa raspunda. Cele 6 luni curg dupa cele 30 de zile in care institutia era obligata sa raspunda.

Cu stima,

Multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concluzii privind lipsa de raspuns la plangerea prealabila Cornelissa Cornelissa Ce se poate intampla si ce ar trebui facut daca de exemplu o institutie publica nu raspunde la plangerea prealabila nici dupa expirarea termenului de 30 de ... (vezi toată discuția)
Petitie primarie ndan57 ndan57 Buna ziua, am depus o petitie la primaria de sector si nu am primit nici un raspuns. Cum ii pot actiona in judecata, in contencios administrative sau ... (vezi toată discuția)
Actiune in contencios administrativ ROMANFLORIN ROMANFLORIN Inainte de a ataca in instanta un act adm se face plangere prealabila la emitent in termen de 30 de zile de la comunicare. Cand incepe, insa, sa curga termenul ... (vezi toată discuția)