Buna ziua, am si eu o intrebare legata de pasivul succesoral, socrul meu a decedat de curand iar in urma lui a ramas o casa cu un teren aferent de 85m2 si o datorie la primarie de cca 60000 ron care provine din impozitul unei masini care a fost radiata in 2019! Intrebarea mea este, daca sotia mosteneste casa si totodata si datoriile casei, mosteneste si datoriile masinii aceasta fiind radiata?! Multumesc anticipat! As dori sa fac o cerere catre primarie pentru diminuarea impozitului pe masina si vreau sa stiu ce lege sa incov!
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Masa succesorala este alcatuita din activ bunrile supuse dezbaterii succesorale si din pasiv datoriile,debitele defunctului
Este imposibil ca impozitul unei masini pe anul 2019 sa insumeze 60000 lei
Pentru radiere auto de pe rol fiscal este necesar sa prezentati documente justificative
Impozitul pe masina sa acumulat din 2011 pana in 2019 +majorari, masina avand un motor de 4000cc cu un impozit anual de 4500 ron radiata in luna a 11 a 2019, intrebarea mea este: daca masina nu face parte din masa succesorala cum pot scapa de datoriile aferente?! In activul succesoral este doar casa nu si masina!
Deces administrator
Io9utz
Buna seara.un amic al meu (daniel) are o firmă cu fratele sau( neculai).dabiel a construit o casa pe un teren deținut de el si de Sotia lui.la parter a facut ... (vezi toată discuția)