avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Notificare legea 10/2001
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Notificare legea 10/2001

Buna ziua,

Am urmatoarea speta: tatal meu a realizat o notificare in baza legii 10/2001 in ianuarie 2002 pentru despagubirea unui imobil expropriat abuziv in 1988 (pentru acest imobil s-a primit o despagubire modica la demolare in baza unui calcul predefinit), iar in noiembrie 2003 s-a primit dispozitie de respingere din partea primariei Oradea din motiv de lipsa documente: certificat de calitate mostenitor, adeverinta cu valoarea despagubirilor primite si schita imobilului demolat. Din pacate tatal meu nu a mai revenit in termen de 30 de zile cu acele documente si a ramas ca si respingere. Intre timp tatal meu a decedat si doresc sa stiu daca eu mai pot reveni pe cale administrativa (cerere noua) sau in instanta prin raspuns la acea notificare de respingere (asa m-a sfatuit un avocat).
O notificare noua in baza aceleiasi legi 10/2001 mai e posibila?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 12:20, 15 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu mai este posibila formularea unei noi notificar termenul a expirat prin 2o02,șansele sunt destul de mici că să nu spun infime.Incercati să discutați cu av care v-a sfătuit,rețineți opinia dansului si ce varianta vede si apoi reveniți cu amănunte.Oricum la actuala legislație după finalizarea eventualulu proces ar mai dura 10 ani că să fiți dedpagubit 5 ani în care ANRP are termen sa soluționeze notificarea si dosarul administrativ si 5 ani în care MFP sa plătească.suma rezultata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrocedari imlaurentiu imlaurentiu Bunicul meu a avut o casa in centrul orasului iar pe vremea raposatului i-a fost confiscat terenul si casa i-a fost daramata . Atunci a primit o despagubire ... (vezi toată discuția)
Legea 10/2001 Basil Basil Recent am aflat de pronuntarea TMB prin care este aprobata cererea mea de obtinere a despagubirilor pentru casa parintilor care a fost demolata in anul 1982 ... (vezi toată discuția)
Anrp tergiverseaza un dosar, ce se poate face ? Cabinet avocat Mihai Gaita Cabinet avocat Mihai Gaita Antecesorul clientului a deţinut o clădire în extravilan, un soi de casă la ţară, clădire care nu a fost înscrisă în evidenţele de pubplicitate ... (vezi toată discuția)