avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua , am deschis u proces de succesiune de pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua , am deschis u proces de succesiune de pe bunicii mei ...

Buna ziua , am deschis u proces de succesiune de pe bunicii mei , in hotărârea judecătorească suntem patru am intrat in indiviziune patru nepoți pentru ca tatăl nostru este decedat și ni s-a atribuit moștenire nepoților pentru ca tatăl este decedat , acum trebuie sa deschid alt proces de partaj, intrebarea este trebuie sa fac si succesiunea dupa tata pentru a iesi din indiviziune din hotărârea judecătorească ?pentru ca tata nu are nimic pe numele lui. Multumesc anticipat si scuzați daca am fost neexplicit in detalii.
Cel mai recent răspuns: gabr , utilizator 20:48, 15 Ianuarie 2021
Buna ziua,
Nu trebuie sa deschideti nicio succesiune daca sunteti proprietarii bunului ce doriti sa-l impartiti.
Imparteala sau iesirea din indiviziune, cum se numeste dpdv legal, se poate face la notar, daca va intelegeti, sau in instanta.
Multumesc pentru raspuns , am pus un avocat sa ma reprezinte pentru ca nu am căzut de acord, iar in cererea in instanta a cerut si succesiunea tatalui si dupa aia ieșirea din indiviziune pentru ca suntem patru proprietari pe un lot de teren in indiviziune

Ionut.ion a scris:

Buna ziua,
Nu trebuie sa deschideti nicio succesiune daca sunteti proprietarii bunului ce doriti sa-l impartiti.
Imparteala sau iesirea din indiviziune, cum se numeste dpdv legal, se poate face la notar, daca va intelegeti, sau in instanta.

Se poate cere si succesiunea dar daca nu aveti ce obține... este o pierdere de vreme, din moment ce sunteti proprietari pe bunul ce urmeaza a fi împărțit.
Va multumesc,

Ionut.ion a scris:

Se poate cere si succesiunea dar daca nu aveti ce obține... este o pierdere de vreme, din moment ce sunteti proprietari pe bunul ce urmeaza a fi împărțit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren agricol ifigenia2005 ifigenia2005 Buna ziua, Va deranjez cu o problema urgenta !! Din partea bunicului meu,tata a mostenit o suprafata de 10.000m2,teren arabil,la succesiune au venit si ... (vezi toată discuția)
Cedare cota mostenire colega3 colega3 fratii tatalui meu decedat m au dat in judecata pt iesirea din indiviziune si impartirea unor terenuri. mentionez ca tata a decedat acum 20 de ani. succesiunea ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la mostenire gabr gabr Buna seara. Am deschis succesiunea dupa bunica mea eu fiind mostenitor dupa tatăl meu decedat fratele meu a renuntat la mostenirea in favoarea mea in instanta ... (vezi toată discuția)