avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... În cât timp primește pârâtul citația de la ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

În cât timp primește pârâtul citația de la depunerea actelor ...

În cât timp primește pârâtul citația de la depunerea actelor de chemare în judecată în litigii de muncă?
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 11:13, 16 Ianuarie 2021
In mod normal ar trebui mai repede decat la procesele care nu au ca obiect litigii de muncă.Depinde de fiecare instanta,gradul de aglomerare etc.Am avut situații cand a durat 3-,4 saptamani si situații cand a durat 3-,4;luni.
Poate ajunge în 4-5-6 zile? Sau e prea scurt timpul, mă refer la prima înștiințare , prin care este înștiințat pârâtul că este dat în judecată? Temerea mea este ca atunci când merg să ridic actele pentru a intra în șomaj și banii pentru preaviz, (adică în 6 zile) de când am înaintat actele la tribunal), angajatorul să fi intrat în posesia înștiințării și știind că este recalcitant să nu am surprize neplăcute. Sau să refuze să-mi înmâneze actele pentru șomaj și banii pentru preaviz. Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Ianuarie 2021
LOPY, utilizator
Mă refer la prima citație- prin care pârâtul este înștiințat că este dat în judecată.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Ianuarie 2021
LOPY, utilizator
In nici un caz..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conciliere irinastnciu irinastnciu In cazul in care la o conciliere societatea respectiva nu se prezinta dar isi exprima punctul de vedere printr-o adresa (fax) mai trebuie respectat termenul de ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala preaviz Qimer Qimer Am fost înștiințat in scris pe data de 12.02.2009 (data postei - deoarece activez într-un birou local) despre decizia de a mi se desface contractul ... (vezi toată discuția)
Procedura medierii gabrieladina gabrieladina am introdus o cerere de chemare in judecata, 2 saptamani mai tarziu am primit citatia. In citatie este aratat locul si ora judecatii precum si\"CU MENTIUNEA ... (vezi toată discuția)