avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, intrebarea mea este urmatoarea: in urma ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, intrebarea mea este urmatoarea: in urma decesului ...

Buna ziua, intrebarea mea este urmatoarea: in urma decesului tatalui meu, avand in vedere ca eu si mama mea suntem unice mostenitoare; cat imi revine mie din masa sucesorala, cat mamei mele? Este vorba despre doua imobile. in contractul de vanzare cumparare al primului imobil este trecut: numele tatalui meu... - casatorit cu ...,(numele mamei mele), iar in contractul de vanzare cumparare al celui de-al doilea imobil este trecut doar numele mamei mele. Mentionez ca amandoua imobilele au fost cumparate in timpul casatoriei.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gurguniau , utilizator 21:40, 19 Ianuarie 2021
~ Conținut șters la cerere ~
da, in masa succesorala intra jumatate din fiecare imobil, ambele fiind bunuri comune. jumatate din fiecare, ii apratin mamei de drept. Iar din mostenirea tatalui, dvs veti avea 3/4, mama 1/4.
Puteti face partaj cu mama, sa va ramana un imobil si sa ii dati sulta, daca e cazul.
Multumesc
Multumesc frumos pentru raspuns, Intr-adevar cu privire la masa succesorala aveam nelamuriri. Si inca o intrebare la care va rog sa imi raspundeti, daca se poate - formula ramane aceeasi in situatia in care mama nu are decat sase ani in campul muncii in cei 47 de ani de casnicie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj muresan_maria muresan_maria in urma decesului tatalui meu a ramas mama vitrega, si casa care este trecuta pe amandoua 50-50 intabulata.acum vrem sa vindem.problema care este ca impartirea ... (vezi toată discuția)
Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Succesiunea dupa decesul unuia dintre pariti sabyn31 sabyn31 Buna ziua. Ma numesc Sabin si as dori sa clarific unele aspecte in legatura cu succesiunea dupa decesul mamei mele. In primul rand, un detaliu destul de ... (vezi toată discuția)