Buna seara, va rog sa ma ajutați cu temeiul legal privind acordarea garanției in cazul in care sunt comerciant autorizat in domeniul vânzării auto SH. (PFA)
Exista o lege care prevede obligativitatea vânzătorului de a acorda garanție pentru o anumită durata de timp stabilită prin lege? (In cazul in care mașina respectiva poate avea 10,11 sau chiar 15 ani)
In cazul in care se menționează pe factura cu acordul cumpărătorului "fără garanție", exista lege care poate anula asta?
In cazul in care vânzătorul este obligat prin lege sa ofere garanție, pe cât timp sau care din componentele mașini. Având in vedere faptul ca mașina este Sh și a fost, probabil supusa in trecut anumitor intervenții tehnice sau estetice este greu sa stabilesc o garanție concretă și reala.
Bună ziua,
Legea 449/2003, art. 1707 și urmatoarele cod civil
Când ați vândut mașina, când și în ce mod ați fost informat în legătură cu defecțiunea? În ce consta? Sunt aspecte destul de importante de știut.
Mențiunea "fără garanție" este clauza abuziva conform Lege 193/2000
Buna ziua,
Nu am avut un caz de reclamație,dar ma interesează care este termenul pentru care se acorda garanția, pe ce componente și în ce condiții. Având în vedere ca mașina respectiva poate fi folosita în tot felul de condiții care pot fi sau nu tocmai corecte. Exista și partea în care cumpăratorul poate abuza de aceasta garanție și nu îmi doresc neplăceri ca după X luni sa activeze aceasta garanție.
Bună seara,
V-am indicat cadrul legislativ. Fiecare sesizare referitoare la garanție se tratează punctual. Sper sa nu aveți parte de reclamații. Comisarii CJPC vor aplica prevederile legale în favoarea consumatorului. Va spun în cunoștință de cauza, am avut o astfel de situație, pe care am lămurit-o în instanta.
Va mulțumesc!