avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Paratul a fugit in Romania
Discuție deschisă în Executare silită

Paratul a fugit in Romania

Am castigat un proces civil in strainatate, paratul este cetatean roman ca si mine. Pentru a fugi de responsabilitatea platii despagubirilor, paratul a fugit in Romania.

Potrivit Art 1.104 din NCPC, hotararea judecatoreasca straina poate fi executata, la cerere, si in Romania.

Neclaritatea mea consta in urmatoarele: daca paratul nu are bunuri si/sau salariu in Romania ce pot fi supuse executarii, ce procese as mai putea declansa impotriva acestuia pentru ca cel putin sa-l invat o lectie pentru minciunile sale
Cel mai recent răspuns: Bbosap , utilizator 20:36, 19 Ianuarie 2021
Nu puteți întreprinde nimic, dacă debitorul este insolvabil. Stați și așteptați......., și poate se va angaja și va avea salariu, sau va obține de la părinți vreo moștenire.

Sau există și varianta să nu mai aveți de unde recupera nimic toată viața, pentru că răspunderea e doar civilă.
Poate să lucreze la negru mulți ani de acum înainte, doar din dorința de a nu vă returna datoria.

În afară de executare silită, alt proces nu mai există în această speță, în România.
Și oricum, fapta fiind săvârșită în altă țară, nu ar răspunde în fața legii în România.
Aici doar îl puteți executa silit, dacă veți găsi ceva la el
Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2021
Dapix, utilizator
Are persoana jumatate de viata inainte, exista careva sperante ca la un moment dat va vrea sa se angajeze normal sau sa primeasca o mostenire. Insa, in acest caz, trebuie eu mereu sa stau la panda si sa pornesc de fiecare data executarea odata ce vad ca exista metode de recuperare a datoriilor sau exista vreun sistem centralizat care ii monitorizeaza pe acestia?
Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2021
Bbosap, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnare cu executare dodorel62 dodorel62 Doresc sa stiu , daca o persoana din Romania este condamnata in Spania definitiv la 4 ani cu executare pentru bataie si are timp de 4 ani interdictie pe ... (vezi toată discuția)
Dupa executarea silita witch0407 witch0407 In urma unui contract de comision s-a ajuns la executare silita, eu in baza acestui contract mai pot fi data in judecata pe penal? ce se intampla daca ... (vezi toată discuția)
Executarea silita Bmaria. Bmaria. buna ziua acum cateva zile am primit prin posta o somatie insotita de titlu executoriu prin care sunt instintata ca am o datorie de 1150 ron la cnas pe care ... (vezi toată discuția)