avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care este procedura prin care se poate vinde un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care este procedura prin care se poate vinde un apartament la ...

Care este procedura prin care se poate vinde un apartament la care are cota parte un mostenitor cu sindrom Down? Multumesc
Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2021
danielanic, utilizator
Cel mai recent răspuns: danielanic , utilizator 21:59, 19 Ianuarie 2021
Mai întâi trebuie ca moștenitorul cu sindrom Down să fie pus sub interdicție, dacă acesta nu are discernământ. I se va numi un tutore care să-i reprezinte interesele și prin care se poate vinde cota parte din proprietate.
Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2021
Adrian ALBU, Avocat
Multumesc. Insa stiam ca la acest moment procesele pe institutia tutelei sunt cumva suspendate de Curtea Constitionala printr o decizie de prin vara 2020. Ce alta solutie legala mai exista pentru a fi vandut apartamentul?
Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2021
danielanic, utilizator
Deocamdată se admit.
Multumesc. foarte mult. Deci sa inteleg ca sunt instante care admit aceste actiuni?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrarea bunurilor unei persoane majore bolnava psihic miha2012 miha2012 Matusa mea, care locuieste in prezent cu mine si mama mea , mi-a facut o procura notariala, dupa obtinerea discernamantului de la I.M.L., pentru a-i vinde un ... (vezi toată discuția)
Acordare tutela pentru persoana pusa sub interdictie gabriela06072002 gabriela06072002 Buna ziua. Revin cu un subiect sensibil pe care doresc sa-l lamuresc inca din luna octombri 2013. Am depus un dosar la judecatorie in care solicitam punerea ... (vezi toată discuția)
Curatela sau tutore pentru o persoana cu sindrom down? andrapsi andrapsi Am apartamentul parintilor mei decedati amandoi, eu si sora mea fiind singurii mostenitori. Mentionez ca sora mea este bolnava cu sindrom Down - 53 ani, ... (vezi toată discuția)