Buna Ziua!
Am si eu o intrebare daca se poate afla raspuns ,pentru ca sunt casatorita de 19 ani si am doi copii unul de 17 si unul de 19 ani iar sotul meu ne-a dat afara din casa cu amenintari si acum vreau sa intentez divort dar vreau sa specific ,casa in care locuim de 19 ani este pe numele sotului meu.Va rog sa imi spuneti daca in urma divortului o sa am dreptul sa mai locuies in aceeasi casa sau daca am vreun drept din acel imobil?
Buna ziua. Casa ati achizitionat-o impreuna? Daca este asa, nu are importanta daca este doar pe numele sotului, casa fiind bun comun de la data dobandirii. Daca insa este bunul propriu al sotului, dobandit inaintea inchieerii casatoriei, nu aveti vreun drept.
Daca este bun comun, conform legii, va revine o cota de 50% , daca nu cumva sotul va face dovada unui aport mai mare la achizitionarea locuintei. Aveti deasemenea , asa cum presupun, si alte bunuri, mobile, iar acestea se impart conform acelorasi reguli.
Buna ziua,
In cazul in care ati achizitionat impreuna acea casa,nu are nicio importanta daca este doar pe numele sotului,deoarece bunurile dobandite de oricare dintre soti in timpul casatoriei,sunt bunuri comune ale sotilor,de la data dobandirii lor.
Insa daca bunul (casa) este un bun propriu al sotului,nu aveti nici un drept asupra acestui bun.
Trtebuie sa vedeti care este regimul acestui bun imobil-casa-daca a fost achizitionata,dobandita impreuna sau este bun propriu al sotului,obtinut inainte de casatorie.
In functie de aceasta situatie,formulati actiune de divort si solicitati reintegrarea in spatiu(numai daca este bun comun) si pe cale de ordonanta presedintiala.
Daca aceasta casa este bun propriu al sotului,nu prea aveti cale de iesire
~ Conținut șters la cerere ~
Alte discuții în legătură
Partaj
all3rat
In cazul unui divort, dupa 23 de ani de casnicie, timp in care sotii au locuit in aceasi casa, cumparata in rate pe numele sotului, contractul fiind incheiat ... (vezi toată discuția)
Divort
KOZMA TUNDE
SOTUL A AVUT O CASA INAINTE DE CASNICIE,ACEASTA CASA A FOST VANDUTA DUPA CE NE-AM CASATORIT .CU BANII PRIMITI AM CUMPARAT O ALTA CASA IN ALTA LOCALITATE.DACA ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj!
conico
buna ziua!
am un frate care este casatorit de 9 ani, iar acum 1 luna a depus actele pentru divort, iar sotia lui doreste partajul casei si al bunurilor desi ... (vezi toată discuția)