avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort dupa 19 ani de casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort dupa 19 ani de casatorie

Buna Ziua!
Am si eu o intrebare daca se poate afla raspuns ,pentru ca sunt casatorita de 19 ani si am doi copii unul de 17 si unul de 19 ani iar sotul meu ne-a dat afara din casa cu amenintari si acum vreau sa intentez divort dar vreau sa specific ,casa in care locuim de 19 ani este pe numele sotului meu.Va rog sa imi spuneti daca in urma divortului o sa am dreptul sa mai locuies in aceeasi casa sau daca am vreun drept din acel imobil?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 11:40, 2 Ianuarie 2010
Deoarece imobilul este bun propriu al sotului, sotia nu are un drept de proprietate asupra acestui bun, dar avand in vedere faptul ca sotii nu sunt divortati, sotia si copilul au dreptul de a locui in casa sotului si parintelui lor.
Pentru ca sotia si copiii au fost dati afara din domiciliul comun al sotilor, sotia va face o plangere la politie si, simultan veti depune la instanta din raza domiciliului comun al sotilor, o actiune civila de reintegrare a acesteia si a copiilor izgoniti de sot din casa. Aceasta cerere va fi facuta pe calea unei ordonante presedintiale si se va judeca de urgenta fiind executorie. Daca sotul nu doreste sa va permita accesul in locuinta, o veti putea pune in executare silita.
In caz de divort nu veti avea vreun drept de a locui in imobilul proprietatea sotului, neavand un drept de proprietate.
Daca ati contribuit, in perioada casatoriei, la imbunatatiri ale imobilului sotului atunci veti avea un drept de creanta, prescriptibil dupa 3 ani de la desfacerea casatoriei. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj all3rat all3rat In cazul unui divort, dupa 23 de ani de casnicie, timp in care sotii au locuit in aceasi casa, cumparata in rate pe numele sotului, contractul fiind incheiat ... (vezi toată discuția)
Divort KOZMA TUNDE KOZMA TUNDE SOTUL A AVUT O CASA INAINTE DE CASNICIE,ACEASTA CASA A FOST VANDUTA DUPA CE NE-AM CASATORIT .CU BANII PRIMITI AM CUMPARAT O ALTA CASA IN ALTA LOCALITATE.DACA ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj! conico conico buna ziua! am un frate care este casatorit de 9 ani, iar acum 1 luna a depus actele pentru divort, iar sotia lui doreste partajul casei si al bunurilor desi ... (vezi toată discuția)