avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... se poate gasi o rezolvare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

se poate gasi o rezolvare?

Buna ziua
Am primit decizia de concedire in baza art. 65, cu preavizul incepand de pe 23.12.2009. Eu ma aflu in concediu medical de pe 02.12.2009 pana la 31.12.2009, in urma unei interventii chirurgicale.
Am sunat la comp. resurse umane si mi s-a spus ca preavizul se suspenda pe perioada conc. medical, urmand sa inceapa de pe 04.01.2010.
Intrebarea mea este urmatoarea: exista vreo posibilitate astfel incat sa nu fiu nevoita sa fiu prezenta in perioada de preaviz fara sa mi se desfaca contracul de munca pe motive disciplinare?
Mentionez faptul ca am domiciliul stabil in Bucuresti, iar locul meu de munca este in loc. Baia Mare, plus ca starea de sanatate precum si situatia financiara foarte dificila din prezent nu-mi permit sa plec la drum si mai ales sa stau 3 saptamani atat de departe de casa

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 17:50, 1 Ianuarie 2010
1. O posibilitate este data de CCMUNN pe anii 2007-2010:
ART.74. (2) In cazurile in care unitatea este obligata, potrivit legii, sa acorde un preaviz la desfacerea contractului de munca, durata preavizului va fi de 20 de zile lucratoare.
(3) In perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator.
2. Ce am subliniat mai sus inseamna ca puteti lucra 10 zile a 8 ore si 10 zile sa stati acasa. Bineinteles ca vor fi platite toate cele 20 de zile lucratoare.
3. O alta posibilitate ar fi sa discutati cu angajatorul sa nu va duceti deloc la serviciu, avand in vedere starea dvs. de sanatate. Fiindca tot va concediaza s-ar putea sa fie intelegatori.
puteti contesta decizia la Tribunalul Bucuresti
Daca vi se desface CIM cu art 55(b) din Codul Muncii nu este nevoie de preaviz dar este o situatie in care nu puteti beneficia de somaj.

Codul Muncii-Art. 55. - Contractul individual de muncă poate înceta astfel:
b) ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea;
Va multumesc frumos celor care mi-au raspuns. Sa aveti un an mai bun plin de realizari! La multi ani!
Mult succes si La multi ani!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere individuala balint lucia balint lucia Patronul unei irma vrea sa concedieze o persoana pe motiv ca i se desfiinteaza locul de munca.Va rog sa ma ajutati caci nu stiu exact cate zile de preaviz se ... (vezi toată discuția)
Somaj nrista2000 nrista2000 Am si eu o problema,dupa o luna de zile de la angajare,patronul vrea sa ma concedieze.Pot beneficia de ajutor de somaj? Mentionez ca am stagiul de cotizatie ... (vezi toată discuția)
De cate zile de preaviz beneficieaza angajatul la concedierea conform art. 65 codul muncii? kathyalu kathyalu de cate zile de preaviz beneficieaza angajatul la concedierea cf art. 65.1? 15 zile lucratoare sau 20 zile lucratoare? (vezi toată discuția)