avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cearta intre locatari si femeia de serviciu Intreb ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cearta intre locatari si femeia de serviciu Intreb pentru mama ...

Cearta intre locatari si femeia de serviciu
Intreb pentru mama mea, in varsta de 70 ani in principiu acum,dar se aplica pentru toata scara...
In ultimele 6-7 luni de zile, femeia de serviciu ce se ocupa de scara blocului unde sta, tipa la locatari ca sa nu mai lase cutii mici, sau sticle goale la ghena, sa se duca jos totul ...inca o data vreau sa precizez ca femeia de serviciu este platita in fiecare luna,iar mamei mele i-ar fi destul de greu sa coboare de fiecare data sa duca "gunoiul" mai ales cand nu merge liftul.
Ce se poate face in acest caz? Se poate considera ca aceasta femeie hartuieste si nu isi face datoria? Nu ma pricep ce indatoriri are femeia de serviciu. Din ce am inteles multi locatari lasa langa ghena lucruri ce ar putea infunda coloana principala
Da, din pacate, mama mea mai greu sa se deplaseze..iar eu nu pot veni din alt oras zilnic sa fac acest lucru.
Si nu este vorba doar despre 1 locatar ce are probleme cu aceasta femeie..cu toti se cearta. Ce se intelege prin "a face curat in scara blocului" !? se poate interpreta...multa lume pune langa tubulatura lucruri ce ar putea sa infunde gen o cutie mica de carton
Oricum, se poate incheia discutia, multumesc frumos
Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2021
Sevrin, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred că dacă s-ar vorbi frumos cu ea și i s-ar explica situația și eventual și cu un stimulent de 5-10 lei acolo ați putea rezolva. Dar contează foarte mult cum ne exprimăm. Chiar va doresc sa reușiti să rezolvați problema!
Aveti dreptate, asa ar trebui sa se rezolve lucrurile. O sa mai incerc eu personal sa vorbesc cu dansa, daca nu se poate discuta cu ea, o sa ma interesez sa o schimb din moment ce am inteles ca nici nu are contract
Va multumesc
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nici altă femeie nu va accepta să ducă gunoiul. Femeile de serviciu din scara blocului fac doar curățenie pe scară, mătură, spală pe jos, șterg geamurile și cam atît. La mine pe scară de abia am mai găsit o amatoare de muncă, toate fugiseră de teama covidului. Mai ales că nu are nici contract, prin urmare nu are nici asigurare medicală, nici contribuție la pensie, iar suma pe care o primește e destul de mică... De aceea sunt multe scări unde își fac curat locatarii, cînd au timp, din lipsa unei femei de serviciu pe care nu o mai găsesc. Puteți negocia pentru mama dvs. separat, să-i dați o sumă de bani în plus ca să-i ducă gunoiul. Nu de alta, dar poate rămâne toată scara fără femeie de serviciu. Și nu vor găsi alta atît de ușor. Femeia de serviciu trebuie și ea respectată, și poate nu e, de aceea țipă la toată lumea.
Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2021
POMPILLIA, utilizator
@Pompillia Situatia e aceeasi peste tot.

Alte discuții în legătură

Solutie depozitare gunoi Costica33 Costica33 Astept de citiva ani sa se gaseasca o solutie de depozitare a gunoaielor care nu se pot arunca pe ghena de gunoi, in afara blocului. In ghena este spatiu ... (vezi toată discuția)
Cui reclam (solicit) curatarea ghenei de gunoi la bloc. perlutina perlutina M-am mutat intr-un bloc, unde constat ca gandacii sunt la ei acasa, iar tubulatura ghenei nu se mai vade de sub stratul de JEG. Eu voi curata pe palierul meu, ... (vezi toată discuția)
Ghena focar de infecție Thinina Thinina Cu respect, Expun caz Am reclamat o ghena infecta de 4ani Nimic, O ghena interioara de bloc cu tubulatura veche și infecta, un focar de infecție cu ... (vezi toată discuția)