buna ziua ,
aseara .. am fost la o petrecere de rev ca tot omul , am baut putin ... cca 300ml whisky sec ... asta pe la ora 10-11max.. artificii , jocuri de lumini.. toate bune ai frumoase . pe la ora 3 jum am plecat cu prietena si am zis hai sa mut masina din strada , stau putin cu ea in parcarea din spatele blocului , mai retrasa putin. am iesit pe drim , m-am asigurat , semnalizat stanga si de-odata m-am trezit ca m-a acrosat o dacie in bot in timp ce intram in parcare , venea cu viteza mare si fara lumini... nici urma sa-l fi vazut ... mie mi-a zburar spoileru din fata, cu tot cu numar... amandoi am plecat in treaba noastra ... eude frica el de nebun ... nimic nou aici ... am carnet de 2 sapt ... numai asta nu-mi trebuia de revelion ... in 2 min cand m-am intors sa-mi iau si bara ... a trecut un echipaj de jandarmerie si mi-a ridicat-o si a plecat cu ea... a fost si un martor ... m-am facut ca nu stiu ce se intamplase si m-am dus curios acolo ... un mos tocmai ii zicea ca s-au lovit 2 masini si au fugit .... nu cred ca m-a vazut la fata incat sa-si aduca aminte de mine ... a fost doar o privire si am plecat ...dupa accident m-am intors la petrecere si am stay acolo si am facut inca cateva poze de pe aparatul personal... intrebarile mele sunt urmatoarele :
1) ce amenda risc ptr ce am facut daca ma prezint la politie si ce risc daca nu ma prezint ... valoarea amenzii , suspendare si pcte penalizare
2) pot face intr-un fel sa dau masina furata , si eu sa zic ca am lasat cheile acasa si ca am fost numai la chefuri, am baut, am facut poze , baiat cuminte nu-i vina mea ( nu am antecedente )
3) ce risc daca dau masina furata si se prinde lumea ca nu joc teatru destul de bine.
stiu ca varianta 2 nu e etica , dar sunt disperat sa nu primesc amenda mare , dosar penal , sa nu afle ai mei ... ca nu mai pup nici masina nici chei nii nimic ...
ps.: masina e pe numele bunicii
am nevoie de raspunsuri concrete si urgente, si sfaturi cum sa procedez .... mi-e frica de faza asta ...
multumesc anticipat tuturor care spun ceva ce imi poate fi de folos :|
Daca mai sunteti in interiorul celor 48 de ore,mergeti la politie si declararti accidentul,aratand ca ati consumat nunai un pahar de sampanie si v-a fost frica de consecinte.
Mincinile pe care vreti sa le produceti pe banda rulanta ca sa scapati va "baga" adanc in penal.
Falsul in declaratii se pedepseste cu inchisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda,conf.art.292 c.pen.
Desi nu va cred ca ati mers atat de putin,consider ca ar fi bine sa fiti barbat,sa luati realitatea in piept ,sa va recoasteti problema,dar oricum stiati la ce va expuneti cu permisul de abia dobandit si cu consumul de alcool.
Maturizati-va pentru ca situatia se mai poate inrautati si nu aveti niciun interes.
Ce va asigur eu, este ca pe acest site nu veti gasi pe cineva care sa va invete cum sa eludati legea
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Alcoolemie la volan
shre-khan
Buna ziua,in luna februarie am fost la o aniversare unde am baut circa 300 ml whisky,am plecat de acolo cu masina am ajuns in parcarea unui club,in spatele meu ... (vezi toată discuția)