avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... petitie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

petitie

Petitie,
Ma numesc Ispas Sabin Marius din Tg-Jiu ,judet Gorj,strada minerilor,bl.4,sc.4,ap.78,in varsta de 39 de ani,pensionat pe caz de boala.
Din 30.09.2008 cand in cele din urma m-au dat ,,inapt" am trimis si 2-3 memorii si petitii,lunar domnului ministru al M.Ap.N.
Din timpul stagiului militar si pana in 2008 am trimis anual memorii la M.Ap.N,unde conform certificatului medico-militar nr. 424/10 din 26.01.1993 si nr.8130/4 din 30.09.2008 am fost diacnosticat cu o boala incurabila din nastere la inima (din cauza ca nu am fost clasat din 1993 boal s-a agravat ) dar nu mi s-a stabilit ,,legatura cuzala" pntru a nu primi pensie militara,iar cei din comisie m-au mintit ...,pentru a continua stagiul militar in locul altui individ ...
Am excutat stagiul militar,de opert nu m-au operat,tratament n-am primit de niciun fel iar dupa nenumarate memorii facute de tatal meu si de mine am fost si sunt umilit de toate institutiile ...militare.
Deoarece nu am contract de munca cu M.Ap.N.(armata fiind obligatorie) institutii nu exista ,de judecat nu m-am judecat niciodata si asistenta juridica nu mi s-a acordat.
Va rog sa ma ajutati cu asistenta juridica deoarece nu pot face fata,chiar unui proces daca nu sunt sustinut de nicio lege sau institutie.

data:01.01.2010 tel:0766592313 semnatura:Ispas Sabin Marius
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:04, 2 Ianuarie 2010
Puteti in baza legii nr.193/2008 sa solicitati ajutor public judiciar pentru sustinerea cauzei dv.
Potrivit Ordonanţei de Urgenţă nr. 51/2008, formele ajutorului public judiciar acoperă toate palierele, de la plata onorariului către avocat, plata expertului, traducătorului sau interpretului folosit în cursul procesului, până la plata onorariului executorului judecătoresc, scutiri, reduceri, eşalonări sau amânări la plata taxelor judiciare.

Ajutorul este destinat oricărei persoane fizice aflate în situaţia în care nu poate face faţă cheltuielilor unui proces sau celor pe care le implică obţinerea unor consultaţii juridice în vederea apărării unui drept sau interes legitim în justiţie.

Pentru a putea beneficia de plata integrală a cheltuielilor de judecată, petenţii trebuie să se încadreze în limitele salariale prevăzute de lege. Cu alte cuvinte, venitul mediu lunar al acestora trebuie să se situeze sub 500 de lei pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii. În cazul celor cu până la 800 de lei pe membru de familie, statul se oferă să-i ajute cu jumătate din cheltuielile necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecată Nicu112 Nicu112 Bună ziua. Am avut un proces de curând...și am rămas cu cheltuieli de judecată în valoare de 900 ron. Dacă nu am acești bani neavând nici un venit pot ... (vezi toată discuția)
Contestarea deciziei de concediere dreptaciul dreptaciul In data de 08 iunie 2011 mi-a fost comunicata in forma legala decizia de concediere incepand cu data de 08 iulie 2011. Deoarece consider ca aceasta nu este ... (vezi toată discuția)