avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Declarare microintreprindere - conditii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Declarare microintreprindere - conditii

Buna ziua,

Sunt asociat intr-o firma care presteaza servicii informatice, realizeaza software, etc , incepand cu 2010 am dori sa declaram statut de microintreprindere.
Firma indeplineste toate conditiile(sub 100.000 euro, 2 angajati,etc), dar una din ele este sub semnul intrebarii, in decursul anului 2009 am avut un contract incheiat cu o firma din UE pentru prestari servicii informatice, contractul a venit in engleza de la ei si are titlul "Consultancy Agreement", veniturile din acest contract au reprezentat peste 50% din veniturile anului 2009.
In conditiile in care, pe facturile emise catre firma din UE si inregistrate in contabilitate este trecut "Prestari servicii informatice - conform contract X" firma este eligibila pentru statutul de microintreprindere?

Va multumesc & Un an nou fericit!
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 18:43, 1 Ianuarie 2010
Parerea mea este ca va incadrati avand in vedere ca prestati servicii informatice.
Trebuie sa traduceti acel contract la un traducator autorizat si din continutul lui va rezulta acest lucru.
Daca firma respectiva a mai fost platitoare de impozit pe venit micro si a devenit platitoare de impozit pe profit , nu mai poate deveni platitoare de impozit pe venit micro , potrivit art . 104 , alineatul 2 din Codul Fiscal .

(2) Microîntreprinderile plătitoare de impozit pe profit pot opta pentru plata impozitului reglementat de prezentul titlu începând cu anul fiscal următor, dacă îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 103 şi dacă nu au mai fost plătitoare de impozit pe veniturile microîntreprinderilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare srl. intrebari dvdalexandru dvdalexandru Buna ziua, In primul rand am fost placut surprins sa vad ca exista si in Romania forumuri bine puse la punct. Felicitari webmasterului. Suntem 2 asociati ... (vezi toată discuția)
Impozit 3% sau 16% simonacontabila simonacontabila Buna ziua, Am o problema mai dificila. Am vorbit cu mai multi, dar nu m-au putut ajuta cu nici o lege ... Sper ca Dvs ma puteti ajuta. Un SRL ... (vezi toată discuția)
Recuperare pierdere din profit nerepartizat anterior valentinaandrei valentinaandrei Buna ziua, as dori sa ma ajutati in urmatoarea problema contabila:am o societate infiintata in anul 2008, platitoare de impozit pe profit.La sfarsitul anului ... (vezi toată discuția)