avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Construcție utilități fără acord proprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Construcție utilități fără acord proprietar

Buna seara
Sunt in situația in care am autorizație de construcție in mâna și nu pot sa avansez cu lucrarea din cauza a 2 canale de apa menajera ce trec pe sub clădire ce doresc sa o ridic .
In avizul de la compania de apa canal răspunsul este favorabil ( doar ca ei au o portița prin care in cazul in care se găsesc utilități in momentul lucrărilor se șisteaza Șantierul pana la rezolvarea problemei )
Compania îmi Răspunde oficial ca nu știa de canale și ca ei au preluat de la Primarie canalele
Primăria tot oficial îmi Răspunde ca la ei nu se regăsesc Nici un fel de proiecte sau acord proprietar pentru construcția lor, și verbal mi-au spus ca au fost făcute 100% abuziv
Terenul este moștenire de familie și știm 100% ca nu sa dat nici un acord asupra construirii a nici unui canal
Pot sa cer in instanța desființarea lor ?
Dacă nu , in cel mai rău caz fac devierea pe lângă clădire și apoi sa dau in judecată primăria sa îmi recuperez banii și sa cer și daune pentru construcția abuziva ?
Personal as dori desființarea lor
Va mulțumesc !
Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2021
Onica., utilizator
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 12:04, 29 Ianuarie 2021
Buna ziua,
Avand in vedere ca Primaria si compania apa-canal v-au raspuns ca nu le apartine, respectiv ca nu stiu de existenta lor, nu aveti nicio sansa sa obtineti ceva despagubiri de la primarie.
Cel mai corect, este identificarea beneficiarilor/proprietarilor acestor canale de apa menajera si sa obtineti acordul lor de mutare/desfiintare.

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Buna ziua,
Avand in vedere ca Primaria si compania apa-canal v-au raspuns ca nu le apartine, respectiv ca nu stiu de existenta lor, nu aveti nicio sansa sa obtineti ceva despagubiri de la primarie.
Cel mai corect, este identificarea beneficiarilor/proprietarilor acestor canale de apa menajera si sa obtineti acordul lor de mutare/desfiintare.

In cele din urma compania recunoaște ca sunt in folosință lor , dar ei le-au primit de la Primarie
Primaria tot nu a găsit vreo hârtie legală asupra lor ( noul edil la prezentarea situației nea spus ca nici nu se va găsii vreo hârtie și ca este convins ca sau construit abuziv , este deschis sa găsim o soluție dar se tot amâna )
Noi am cerut desființarea lor , am fost la un avocat care mi-a zis “ având in vedere ca faptele sau petrecut prin 2006 sau mai demult nu mai avem ce sa facem “

Cum scrie in aviz: se sisteaza santierul pana la rezolvare problemelor descoperite.Asa e peste tot cand apar conducte de care nu se stia.
Trebuie deviat traseul conductelor de apa.Cine o face ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrare neautorizata pe teren proprietate privata pentru instalarea unur conducte AB AB O firma de constructii a intrat fara a avea permisiunea proprietarului pentru a instala conducte de apa. Proprietarul a apelat Politia la 112. La intrebarile ... (vezi toată discuția)
Teren in folosinta de la primarie alexandru andra alexandru andra Buna seara. O SC a cumparat de la un alt SC acum 10 ani, un magazin-chiosc care se afla pe terenul Primariei.Totodata SC care a cumparat a preluat si terenul ... (vezi toată discuția)
Legislatie locala constructie casa cosmin9 cosmin9 incerc sa aflu concret care sunt reglementarile ce privesc constructia un case in oras sau comuna. aparent niciun constructor nu doreste sa explice clar ... (vezi toată discuția)