avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probe false prezentate in instanta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probe false prezentate in instanta Buna ziua , Am un litigiu cu o societate comerciala iar aceasta ...

Buna ziua ,
Am un litigiu cu o societate comerciala iar aceasta prin reprezentantul sau a depus la dosar un act falsificat de ei. Am atras atentia judecatorului de acest fapt dar reprezentantul societatii a spus ca este o "eroare materiala de care vrea sa profite reclamantul". Ce masuri as putea sa iau contra acestei societati???
Va multumesc!!!!
Cel mai recent răspuns: Alexandra Dogaru , Avocat 13:41, 26 Ianuarie 2021
Bună ziua,
Trebuie analizat dacă este vorba despre o eroare materială (cum s-a susținut) sau este un fals.
În situația în care documentul depus este un fals, se poate formula o plângere penală.
Bună ziua,
Trebuie analizat dacă este vorba despre o eroare materială (cum s-a susținut) sau este un fals.
În situația în care documentul depus este un fals, se poate formula o plângere penală.
Este un fals facut de ei pentu a induce in eroare instanta de judecata si pentru a-i ajuta sa castige procesul. Se poate face plangere penala impotriva societatii? Pot sa ma intorc impotriva societatii intr-un dosar separat si sa le solicit despagubiri pentru ca au folosit probe false in dosar?
Multumesc.
Bună ziua!

Ar trebui studiat dosarul și, în funcție de asta, stabilit care este cea mai bună strategie de urmat în cazul dumneavoastră.
În cadrul dosarului penal vă puteți constitui parte civilă pentru recuperarea prejudiciului produs prin comiterea faptei.

axellcom a scris:

Este un fals facut de ei pentu a induce in eroare instanta de judecata si pentru a-i ajuta sa castige procesul. Se poate face plangere penala impotriva societatii? Pot sa ma intorc impotriva societatii intr-un dosar separat si sa le solicit despagubiri pentru ca au folosit probe false in dosar?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clasarea cauzei penale petre_marian petre_marian Buna ziua.daca am primit o adresa de la procuror pentru clasarea cauzei penale ,eu fiind invinuit in dosar sub aspectul infractiunii de instigare la comiterea ... (vezi toată discuția)
Plangere penala - declaratii false Martonze Martonze Bună ziua, În ultimul proces avut, reclamantul a făcut plângere penală împotriva mea, (după demararea procesului), pentru a constitui probe. După 2 ... (vezi toată discuția)
Plangere penala Nina1 Nina1 Buna seara Am formulat plangere penala pentru infractiuni de fals si uz de fals in semnatura privata.Parte din documentele anexate la plangerea penala au fost ... (vezi toată discuția)