avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am reclamat in instanta firma de arhivare pentru ca ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am reclamat in instanta firma de arhivare pentru ca desi a gasit ...

Am reclamat in instanta firma de arhivare pentru ca desi a gasit contractul meu de munca si o decizie a angajatorului privind faptul că meseria mea se încadrează în grupa a doua de munca nu mi a eliberat adeverința privind grupa a doua de munca pe motiv că nu a găsit o decizie a angajatorului cu nominalizarea mea.Sunt in faza ca instanta mi-a cerut să precizez daca formulez actiune in constatare cf art 35 cod privind constatarea dreptului meu la grupa a doua de munca sau actiune in realizare"obligatie de a face,"respectiv obligarea societății de arhivare privind eliberarea unei adeverințe pentru grupa a doua de munca.Rog o parere ce ar trebui raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:35, 28 Ianuarie 2021
La casa de pensii se cere document pentru nominalizarea dvs. ca beneficiar de grupa de munca la un loc de munca incadrat in grupa de munca. Firma de arhivare a gasit doar decizie prin care meseria dvs. se incadreaza in grupa de munca.
Instanta poate dispune efectuarea unei expertize tehnice judiciare in specializarea protectia muncii cu obiectiv - daca va incadrati in decizia angajatorului privind meseria care beneficiaza de grupa de munca. Firma de arhivare va trebui sa puna la dispozitia expertului documente - fise de post, foi de pontaj, norme de munca, etc. care sa faca referire la persoana dvs.
Instanta a indicat doua obiecte ale cererii dvs :
1. actiunea un constatare care sa decida daca ati lucrat in gruopa aII-ademunca

2. obligatia de a face - obligarea societății de arhivare privind eliberarea unei adeverințe pentru grupa a doua de munca

In speta, dvs trebuie sa decideti ce doriti sa obtineti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, firma unde am facut stagiatura in 1986-1989,s-a desfiintat. ... Mihai/2061 Mihai/2061 Buna ziua, firma unde am facut stagiatura in 1986-1989,s-a desfiintat. Firma de arhivare care a preluat arhiva mi-a eliberat un certificat pentru grupa a ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de grupa de munca MariaPop24 MariaPop24 Buna ziua, m-am angajat de curand la o societate care a preluat arhivele unei vechi intreprinderi de plante si cereale. Desi nu mi s-a specificat la ... (vezi toată discuția)
Probleme grupa de munca elena_1234 elena_1234 Buna seara, In cazul in care o persoana care este acum iesita la pensie si care conform ord 50/1990, anexa 2, pct 197 se incadreaza prin activitatea ... (vezi toată discuția)