avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... returnare bani pt bilet de zbor anulat
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

returnare bani pt bilet de zbor anulat

Buna ziua,

Am un bilet de avion care a fost anulat anul trecut in urma restrictiilor de calatorie in contextul pandemiei (zbor anulat), pentru care am cerut returnarea banilor. De la termenul initial de 15 zile, perioada de returnare a fost amanata la 45 de zile, apoi 90 de zile conform reglementarilor IATA, dar banii nu au fostreturnati nici pana in ziua de azi. De la 90 de zile la 9 luni mi se pare un termen cam lung. In plus, compania aeriana a refuzat orice alta alternativa pe care am solicitat-o in acest timp (schimbare de bilet sau voucher). Exista vreun termen legal in care sunt obligati sa restituie banii si daca da, care este acesta? De asemenea, exista si o alta varianta in afara de reclamatie la ANCP si eventual actiune in instanta de a recupera banii? Care este autoritatea judiciara careia ar trebui sa ma adresez? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Livius Laslau , Consilier juridic 22:14, 27 Ianuarie 2021


Bună seara,
Notificați compania aeriana sa va returneze suma de bani, în conformitate cu REGULAMENTUL (CE) NR. 261/2004 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 11 februarie 2004, de stabilire a unor norme comune în materie de compensare și de asistență a pasagerilor în eventualitatea refuzului la îmbarcare și anulării sau întârzierii prelungite a zborurilor și de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 295/91, unde, la art. 8, al. (1), lit. a), se mentioneaza clar faptul ca, plata se efectuează în termen de 7 zile de la anularea zborului. În caz contrar, va puteți adresa instantei de judecata.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare contravaloare bilete avion agentie turism Emanuel.cohal Emanuel.cohal Inainte de pandemie am achizitionat prin intermediul unei agentii de turism bilete de avion la o companie aeriana. A venit pandemia si zborurile respective au ... (vezi toată discuția)
Ce pot face sa primesc banii înapoi pentru biletele cumpărate ... unadministrator unadministrator Ce pot face sa primesc banii înapoi pentru biletele cumpărate pentru un zbor dus-intors spre Milano in perioada 14-20 aprilie 2020. Am depus cerere de ... (vezi toată discuția)
Rambursare cost bilete de avion. buna ziua. in luna februarie 2020 am cumparat 2 bilete de avion ... Sanosimproconsult Sanosimproconsult Buna ziua. In luna februarie 2020 am cumparat 2 bilete de avion de la compania Blue Air cu destinatia Londra. In urma instituirii starii de urgenta zborul a ... (vezi toată discuția)