avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna seara am si eu o intrebare. Am avut in banca ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna seara am si eu o intrebare. Am avut in banca intr-un cont ...

Buna seara am si eu o intrebare.
Am avut in banca intr-un cont o suma de bani. Din acestia am scos 10.000 Ron pentru a schimba instalatia de termoficare a casei.
Dupa o saptamana am primit o sesizare se la ANAF cum ca am de platit impozit pentru aceasta suma ( 2500 Ron) pe care i-am platit.
Bani erau depusi din salariu deja impozitați.
A doua oara am platit taxe pentru acesti bani.
Este legala aceasta impozitare ?
Cel mai recent răspuns: Dragos6891 , utilizator 15:03, 28 Ianuarie 2021
Ceva nu-i în regulă. Pe economiile depuse în bancă nu se plătește impozit. Se impozitează doar dobânda care se reține direct la sursă. Impozitul e de 10% pe profit, care e dobânda în cazul depozitelor bancare.

Mergeți la ANAF și cereți lămuriri.
Ultima modificare: Joi, 28 Ianuarie 2021
Dapix, utilizator
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare dobanda depozit Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Buna ziua Am o o microintreprindere platitoare de impozit pe venit care a constituit un depozit pe 3 luni. Cum se impoziteaza dobanda primita. Se declara ... (vezi toată discuția)
Fondul de reparatii la asociatia de proprietari si impozitarea M. Gradinaru M. Gradinaru Buna seara la toti Moderatorii, Consultantii si Utilizatorii acestui Forum! Sarut mana Doamnelor si Domnisoarelor! De curand am aflat de la un membru din ... (vezi toată discuția)
Buna seara! aș vrea să strang niște bani pe o perioada de ... AndreeLoredana AndreeLoredana Buna seara! Aș vrea să strang niște bani pe o perioada de 5 ani dar nu știu ce ar fi mai avantajos ,vă rog daca mă poate ajuta cineva cu un răspuns. Un ... (vezi toată discuția)