avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu un sfat! Sunt in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu un sfat! Sunt in proces de ...

Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu un sfat! Sunt in proces de tagada paternitate, inaintat de sotul meu! Copilul nu este al lui, s a nascut in timpul căsătoriei, dupa efectuarea unor analize din care reiesea infertilitatea soțului. Sotul a acceptat situația la vremea respectivă, neînțelegerile dintre noi m-au determinat sa deschid divort, acesta din răzbunare a facut niste teste la un laborator fara stirea mea din care reise ceea ce se stia, ca nu este copilul lui si in baza acelor teste a înaintat acțiunea de tagada paternitate! Au trecut 5 ani de la nașterea copilului, ma pot opune acestei acțiuni in baza articolului care spune ca actiunea se prescrie dupa 3 ani de la nașterea copilului??
El nu recunoaște ca a știut, el susține ca a aflat din testul prelevat de el acum 6 luni, pe alta parte si eu am dovada infertilitatii....ce pot face?
Cel mai recent răspuns: Jane14 , utilizator 08:35, 29 Ianuarie 2021
Se poate invoca exceptia, insa instanta va decide in functie de aprecierea probelor. A se vedea si C.E.D.O., Rasmussen c. Danemarcei, 28 noiembrie 1984.
Ca probe am doar un set de analize cu un diagnostic, care din definitia acestuia reiese ca înseamnă infertilitate, avocatul meu spune ca nu e o proba clara...eu nu as renunta asa usor......
Mulțumesc!
Petre MATEI a scris:

Se poate invoca exceptia, insa instanta va decide in functie de aprecierea probelor. A se vedea si C.E.D.O., Rasmussen c. Danemarcei, 28 noiembrie 1984.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu cred ca sunt sanse. dvs aveti proba ca niste analize au zis ca e infertil, daca aveati un test de paternitate mai vechi, era altceva.
o fi crezut omul ca e o minune si e al lui, iar abia la testul de paternitate si-a dat seama ca nu.

.eu nu as renunta asa usor.....
.
dvs puteti insista, poate aveti si alte probe.
ati invocat prescriptia la data cand el a intentat proces ?ca e si asta o problema daca pana acum nu ati zis nimic de asta.
Ultima modificare: Joi, 28 Ianuarie 2021
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Oare de ce tineti sa puneti pe capul unui om un copil care nu e al lui ? Ar fi bizar ( daca nu ar fi atat de evident ) si nu cred ca un judecator nu ar vedea scopul : e bine sa ai un intretinator pentru copilul tau , cale de vreo 20 de ani de acum incolo , de un om caruia sa-i mosteneasca averea , atunci cand va veni timpul , chiar daca nu ar avea nici un drept , etc . Dar , toate aceste beneficii le puteti obtine pentru copil de la tatal sau biologic , indiferent de imprejurarile in care a fost conceput .
Aveți dreptate , ceea ce voiam eu ar fi dus la aceasta conluzie........totuși nu vreau sa fie intretinatorul copilului meu......mi se întâmplă multe in același timp, (amenințări.....presiune) ...pana aici m- am lămurit ce trebuie sa fac in continuare., Va multumesc!
CHKa a scris:

Oare de ce tineti sa puneti pe capul unui om un copil care nu e al lui ? Ar fi bizar ( daca nu ar fi atat de evident ) si nu cred ca un judecator nu ar vedea scopul : e bine sa ai un intretinator pentru copilul tau , cale de vreo 20 de ani de acum incolo , de un om caruia sa-i mosteneasca averea , atunci cand va veni timpul , chiar daca nu ar avea nici un drept , etc . Dar , toate aceste beneficii le puteti obtine pentru copil de la tatal sau biologic , indiferent de imprejurarile in care a fost conceput .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma ajutati cu un sfat! sunt in proces de tagada paternitate, ... Jane14 Jane14 Va rog sa ma ajutati cu un sfat! Sunt in proces de tagada paternitate, inaintat de sotul meu! Copilul nu este al lui, s a nascut in timpul căsătoriei, dupa ... (vezi toată discuția)
Am fost căsătorită cu un bărbat timp de 15 ani fără să ... Mihacaga Mihacaga Am fost căsătorită cu un bărbat timp de 15 ani fără să avem copii. In ultimul an de căsătorie am făcut un copil. Fostul soț l-a recunoscut ... (vezi toată discuția)
Urgent va rog tagada paternitate noul cod civil Ande85 Ande85 Buna seara, Acum o saptamana s-a nascut fetita mea , iubita mea a intentat proces de divort si primul termen este abia in ianuarie,copilul a trecut automat ... (vezi toată discuția)