avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Va rog sa ma ajutati cu un sfat! Sunt in proces de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Va rog sa ma ajutati cu un sfat! Sunt in proces de tagada paternitate, ...

Va rog sa ma ajutati cu un sfat! Sunt in proces de tagada paternitate, inaintat de sotul meu! Copilul nu este al lui, s a nascut in timpul căsătoriei, dupa efectuarea unor analize din care reiesea infertilitatea soțului. Sotul a acceptat situația la vremea respectivă, neînțelegerile dintre noi m-au determinat sa deschid divort, acesta din răzbunare a facut niste teste la un laborator fara stirea mea din care reise ceea ce se stia, ca nu este copilul lui si in baza acelor teste a înaintat acțiunea de tagada paternitate! Au trecut 5 ani de la nașterea copilului, ma pot opune acestei acțiuni in baza articolului care spune ca actiunea se prescrie dupa 3 ani de la nașterea copilului??
El nu recunoaște ca a știut, el susține ca a aflat din testul prelevat de el acum 6 luni, pe alta parte si eu am dovada infertilitatii....ce pot face in această situație?
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 11:23, 28 Ianuarie 2021
Potrivit CCiv, Soțul mamei poate introduce acțiunea în tăgada paternității în termen de 3 ani, care curge fie de la data la care soțul a cunoscut că este prezumat tată al copilului, fie de la o dată ulterioară, când a aflat că prezumția nu corespunde realității.
Pentru a dovedi prescriptia trebuie sa aveti si sa propuneti probe ca sotul cunostea ca nu este tatal copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! va rog sa ma ajutati cu un sfat! sunt in proces de ... Jane14 Jane14 Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu un sfat! Sunt in proces de tagada paternitate, inaintat de sotul meu! Copilul nu este al lui, s a nascut in timpul ... (vezi toată discuția)
Intrebare daniel marian daniel marian am fost casatorit cu o persoana pe care am luato insarcinata . la nastere am trecut copilul pe numele meu , in prezent suntem divortati . as dori sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
Paternitate marian1268 marian1268 sunt divortat, copiii mei, 2, sunt in intretinerea mamei. Fiul meu cel mic, are 6 ani. L-am recunoscut ca fiind fiul meu la nastere si asa as vrea sa fie. As ... (vezi toată discuția)