avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua.Am un teren fara drum de acces ,daca cumpar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua.Am un teren fara drum de acces ,daca cumpar drum de ...

Buna ziua.Am un teren fara drum de acces ,daca cumpar drum de acces trebuie sa-i dau si la vecinul de dincolo de terenul meu ( nici el nu are drum) Vecinul de dinocolo de terenul meu nu vrea sa puna bani ar fi 20000 € de fiecare (40000€) si ar trebui sa aiba acces prin terenul meu.Ma poate obliga vecinul sa-i dau acces ?Intre mine si vecinul meu este un drum de 4 m intabulat pe amandoi dar nu l-am luat in folosinta pentru ca este procès.Va multumesc
Buna ziua,

De unde puteti cumpara drumul de acces? Cel mai bine solicitati persoanei de la care intentionati sa cumparati, in temeiul prevederilor art. 617 Cod Civil, acordarea unui drept de trecere.

Potrivit art. 617 C.Civ. "(1) Proprietarul fondului care este lipsit de acces la calea publică are dreptul să i să permită trecerea pe fondul vecinului său pentru exploatarea fondului propriu."

O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum de acces Cristina-1973 Cristina-1973 Buna ziua.Am un teren fara drum de acces ,daca cumpar drum de acces trebuie sa-i dau si la vecinul de dincolo de terenul meu .Vecinul de dinocolo de terenul ... (vezi toată discuția)
Blocare acces proprietate beaugdanel beaugdanel Buna tuturor! Am si eu o intrebare: este posibil ca proprietarul unui teren vecin terenului meu(cel hasurat din poza atasata este terenul meu) sa imi blocheze ... (vezi toată discuția)
Proprietate fara cale de acces contaconta contaconta Buna ziua, Vreau sa cumpar un teren intravilan, dar care nu are nici o cale de acces. Pur si simplu este inconjurat de alte terenuri (si alea fara cai de ... (vezi toată discuția)