Tânără revenită dintr-un proiect european își găsește ceva de lucru și vrea să închirieze o garsonieră. Un anunț online o duce duminică la o adresă, vede, acceptă și plătește chiria+garanția. Luni face o oră curățenie în cameră, urmând să revină cu instrumentele necesare pentru a continua. Marți este anunțată la serviciu că nu va mai lucra acolo, așa că telefonează proprietarului că nu se mai poate muta, firesc, fiindcă nu va avea deocamdată sursă de câștig. Acesta, apelând la intimidare, îi returnează cu greu în weekend garanția, oprind chipurile chiria, care reprezintă jumătate din salariul din luna lucrată. Este corect? Consider că este un abuz! Ce sfaturi îmi puteți da pentru situația aceasta? Ce e de făcut?
Dacs ati apucat sa semnati un contract aceste aspecte ar fi trebuit să rezulte din clauzele contractuale.Daca nu ati semnat e discutabil..Orivum nu este vorba despre o înșelăciune ci de o neîntelegere care poste să ducă la un proces civil.Aveti dovafs achitării banilor,aveti.un contract semnat etc?.In functie de raspunsurile la aceste intrebari pot să apară eventuale variante.
Dacă aveați un contract încheiat ar fi trebuit să existe clauze care să prevadă o astfel de situație,denuntare unilaterală plata unor eventuale despăgubiri etc.Faptul ca nu aveti contract sau dacă aveați dar nu era clauze care să acopere această situație lasă la mica intelegere situatia. .In mod evident a fost ,,încurcat "de dvs pt faptul că ati hotărât să plecați,pe de altă parte păstrarea chiriei pt o lună este excesivă.Sau încercați să mai negociati sau ii trimiteți o notificare prin avocat în care îl amenintati cu un proces sau consultați un avocat pt a demara un eventual proces alte variante nu sunt.Fapta penală ar fi fost dacă va lua chiria pt un apartament care nu exista sau pe care nu era proprietar,atunci era vorba despre o înșelăciune.
salgeta
Utilizator 2din 8 utilizatori consideră acest răspuns util
Mulțumesc... Să înțeleg deci că ceea ce s-a întâmplat e, practic, permis! Mă apuc și eu... A premeditat, desigur, fiindcă i-a spus fetei să ”zică mersi” că mai primește și banii ăia de garanție, că ultimele 4-5 persoane nu au avut așa noroc... Practică asta, conștient că apelându-se la un avocat costurile urcă, demersul nu mai rentează la așa sumă modică, chiar dacă ea înseamnă două săptămâni de muncă pentru copilă... De negociere nu poate fi vorba cu o persoană care afișează o superioritate intimidantă, el care deține adevărul universal... În concluzie - cazul e echivalent cu jaful de case ori la drumul mare, doar că prin atitudine te domină dacă prin fire și educație nu ai obișnuința de a înfrunta astfel de situații. Sau de teamă. Ca și când i-ar fi dat banii de bună voie...