avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... furnizorul de energie electrica refuza incheierea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

furnizorul de energie electrica refuza incheierea contractului

Mama mea vrea sa incheie un nou contract pentru energie electrica si s-a lovit de faptul ca noul furnizor refuza sa incheie contractul pe motiv ca nu poate face dovada proprietatii spatiului.
Actul de proprietate prezentat este un contract de construire incheiat cu ICVL Bucuresti alaturi de procesul verbal de receptie, ambele din 1984. Evident ca mama figureaza ca titular in respectivul contract. Furnizorul a declarat ca acest contract nu poate fi luat in considerare pentru ca e prea vechi si ca trebuie sa prezentam contract de vanzare-cumparare (de unde ca nu exista asa ceva) sau extras de carte funciara. Din cate stiu, pentru a deschide carte funciara trebuie facut cadastru si prezentate actele de proprietate, adica fix contractul de construire de mai sus.
Contractul respectiv de construire a fost folosit cu multi ani in urma cand a fost inchiat contractul de furnizare cu Enel, apoi la succesiunea tatalui meu (mama nu e trecuta pe acel act pentru ca a renuntat la mostenire). Eu nu pot intelege cum un act de proprietate poate sa devina "prea vechi".
Pozitia furnizorului e corecta? Daca nu, unde pot face reclamatie?
In ce conditii se poate inlocui contractul de construire cu un act de proprietate "nou"?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:41, 28 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu sunt de parere ca ar trebui facuta dovada ca locuieste acolo.
Un om poate fi proprietar dar sa nu locuiasca in acea casa.

Cred ca ati putea sesiza ministerul de resort pentru ca poate fi vorba de mai mult decat o neintelegere a situatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune garsoniera horse07 horse07 Buna ziua, In urma decesului mamei mele (la 01.09 a.c.), fiind unicul copil, doresc sa deschid succesiunea pentru o garsoniera, proprietate a mamei ... (vezi toată discuția)
Acte casa pierdute raduaurel raduaurel buna ziua.ma numesc radu sunt nou pe aici si am o problema f f grava.soacra mea a reusit sa piarda absolut toate actele de la o casa mostenita de la mama ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate Rrrrmmmm Rrrrmmmm Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta, mai jos prezentata, pentru a sti cum sa procedez dpdv legal. Am o ruda, care in anul 1984 a cumparat ... (vezi toată discuția)