avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara, cum pot proceda dacă sunt pus în ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara, cum pot proceda dacă sunt pus în situația în ...

Buna seara, cum pot proceda dacă sunt pus în situația în care: firma la care lucrez a anunțat ca peste 3 zile vom fuziona cu o alta firma (același patorn) și ne va scădea salariul brut, noua firma este deja pe salarizarea de construcții (dorește sa li se scadă taxele către stat, iar salariul net sa ne rămână la fel)?
Ce se întâmpla dacă nu sunt de acord cu modificarea salariul brut în C.i.m?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:36, 29 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit Legii 67/2006:
- Drepturile și obligațiile cedentului, care decurg din contractele individuale de muncă și din contractul colectiv de muncă aplicabil, existente la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.

- În cazul în care cedentul sau cesionarul preconizează măsuri în privința salariaților proprii, se va consulta cu reprezentanții salariaților, în scopul ajungerii la un acord, cu cel puțin 30 de zile înainte de data transferului.

Daca nu semnati modificarea, salariul ramane acelasi ... insa pot exista presiuni asupra dvs pentru a va da demisia sau sa fiti concediat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedierea colectiva elenadragoi2008 elenadragoi2008 salut, firma la care lucrez se inchiriaza iar patroni noi ne preiau pe unii dintre noi, iar ceilalti intra in somaj, va rog sa imi spuneti ce drepturi avem, ... (vezi toată discuția)
Transferul angajatilor conform legii 67/2006 Raluca CErnica Raluca CErnica Buna ziua, as vrea sa stiu ce se intampla in cazul in care un angajat refuza transferul de la o companie la alta, conform legii 67/2006. Practic cedentul il ... (vezi toată discuția)
Transfer de la o firma la alta Gabi10 Gabi10 Buna ziua,urmeaza sa fim transferați de la o firma la alta prin transfer.problema este că actuala firma nu ne plăteste zilele de concediu cică le ... (vezi toată discuția)